21.05.2011. / 10:14

Autor: Hina

Obama poručio teroristima neka se pripaze

Teroristi iz Al Kaide trebaju se "pripaziti" jer su Sjedinjene Države počele proučavati dokumente pronađene u skrovištu Osame bin Ladena, rekao je u petak predsjednik Barack Obama u prigodi posjeta sjedištu CIA-e.

Barack ObamaBarack ObamaTeroristi iz Al Kaide trebaju se "pripaziti" jer su Sjedinjene Države počele proučavati dokumente pronađene u skrovištu Osame bin Ladena, rekao je u petak predsjednik Barack Obama u prigodi posjeta sjedištu CIA-e.

Tijekom posjeta djelatnicima američke obavještajne središnjice u njezinu glavnom stožeru u Langleyju, u Virginiji, kod Washingtona, Obama je pohvalio rad agenata koji je omogućio napad na Bin Ladenovo skrovište 2. svibnja u Abotabadu u Pakistanu, u kojemu je vođa Al Kaide ubijen.

Riječ je o "najvećem uspjehu obavještajne službe u povijesti SAD-a", istaknuo je predsjednik rekavši da će "obavještajni stručnjaci kroz naraštaje proučavati ono što ste svi postigli".

"Danas bi svakom teroristu u mreži Al Kaidi bilo bolje da se pripazi, jer ćemo pregledati sve videosnimke, proučiti svaku fotografiju, pročitati svaku od više milijuna stranica. Pratit ćemo svaki trag. Ići ćemo kamo god nas on odvede. I dovršit ćemo posao. Pobijedit ćemo Al Kaidu", upozorio je Obama koji je nakon govora dobio velik pljesak.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika