22.05.2011. / 10:41

Autor: Hina

Muzej prekinutih veza dobio priznanje Europskog muzejskog foruma

Zagrebački Muzej prekinutih veza dobio je u subotu nagradu Kenneth Hudson organizacije Europski muzejski forum (EMF), dok je glavnu nagradu Europski muzej godine 2011. dobio muzej Gallo-Romeins iz Tongerena u Belgiji, objavljeno je na internetskoj stranici EMF-a.

Muzej prekinutih vezaMuzej prekinutih vezaZagrebački Muzej prekinutih veza dobio je u subotu nagradu Kenneth Hudson organizacije Europski muzejski forum (EMF), dok je glavnu nagradu Europski muzej godine 2011. dobio muzej Gallo-Romeins iz Tongerena u Belgiji, objavljeno je na internetskoj stranici EMF-a.

Ove godine za nagradu Europski muzej godine 2011. Europski muzejski forum nominirao je 34 muzeja iz 15 europskih zemalja, a među njima i dva zagrebačka, Muzej prekinutih veza i Muzej suvremene umjetnosti.

Muzeju prekinutih veza žiri Europskog muzejskog foruma dodijelio je nagradu koja nosi ime Kenneth Hudson, osnivačice nagrade Europski muzej godine.

Glavnu nagradu Europski muzej godine 20011. ponio je belgijski muzej Gallo-Romeins iz Tongerena.

Nagrada Europski muzej godine utemeljena je 1977. pod pokroviteljstvom Vijeća Europe s ciljem priznavanja izvrsnosti i kvalitete te poticanja inovacija na polju muzejske dejlatnosti.

Europski muzejski forum je neovisna, neprofitna organizacija sa sjedištem u Liverpoolu u Velikoj Britaniji koja djeluje pod pokroviteljstvom Vijeća Europe.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika