22.05.2011. / 15:27

Autor: Totalsport

NBA doigravanje: Dallasov gostujući uspjeh za 2-1

Po 18 poena su za Dallas ubacili Nowitzki i Shawn Marion, s tim da je njemački košarkaš imao čak sedam izgubljenih lopti

Dirk Nowitzki (Reuters)Dirk Nowitzki (Reuters)Košarkaši Dallasa ekspresno su vratili prednost domaćeg parketa u finalnoj seriji Zapadne konferenciji NBA lige. Prilikom prvog gostovanja su pobijedili Oklahoma City 93-87.

Poveo je tako Dallas u seriji s 2-1 i nakon viđenog u trećoj utakmici treba reći - potpuno zasluženo. Od samog starta su vodili i trebali su i uvjerljivije dobiti Duranta, Westbrooka i društvo u njihovom dvorištu.

U prvoj četvrtini je Oklahoma City zabila samo 12 poena, a velikim dijelom druge četvrtine Dallas je imao preko dvadeset poena prednost. Obranom su potpuno ugušili prvog strijelca domaćina Kevina Duranta koji je utakmicu završio sa 24 poena, ali je pogodio samo sedam šuteva od 22. Također, sve je za Dallas izgledalo jako dobro makar je njihov prvi strijelac Dirk Nowitzki promašio deset od prvih svojih 14 šuteva.

U zadnjoj četvrtini, više na silu nego li nekakvom suvislom igrom, Oklahoma se približila i zaprijetila, no do prave mogućnosti za preokret nisu došli. Nowitzki i Terry su postigli nekoliko važnih poena pri samom kraju i tako svojoj momčadi donijeli drugu pobjedu u finalu Zapada.

Po 18 poena su za Dallas ubacili Nowitzki i Shawn Marion, s tim da je njemački košarkaš imao čak sedam izgubljenih lopti. Najsvestraniji je, dakako, bio iskusni majstor Jason Kidd koji je ubacio 13 poena uz šest skokova i osam asistencija.

Brojke Westbrooka i Duranta na drugoj strani su bile dobre, no usporedno s tim su bile premalo za jači otpor Dallasu. Westbrook je ubacio 30 poena, a Durant 24 uz 12 skokova i pet asistencija.

NBA doigravanje, konferencijski finale:

Zapadna konferencija

Oklahoma City - Dallas 87-93 (Westbrook 30p, Durant 24p, 12s, 5a / Kidd 13p, 6s, 8a, Nowitzki 18p)

(Dallas vodi u seriji 2-1)

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika