23.05.2011. / 14:27

Autor: Hina

Moskva poziva na primirje u Libiji

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji bi se u ponedjeljak trebao susresti s predstavnikom libijske pobune, istaknuo je da završetak sukoba u Libiji ovisi o primirju i pregovorima između militanata i režima Moamera Gadafija.

Sergej LavrovSergej LavrovRuski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov, koji bi se u ponedjeljak trebao susresti s predstavnikom libijske pobune, istaknuo je da završetak sukoba u Libiji ovisi o primirju i pregovorima između militanata i režima Moamera Gadafija.

"Uvjereni smo da su neizbježni prekid neprijateljstava, primirje, dijalog i sporazum", kazao je on na konferenciji za tisak. "Pokušavamo pomoći kako bi krv prestala teći".

Lavrov je rekao da će se susresti u ponedjeljak s predstavnikom Privremenog nacionalnog vijeća, glavne pobunjeničke institucije. Radi se o Abdelu Rahmanu Šalgamu, nekadašnjem ministru vanjskih poslova i veleposlaniku Libije pri UN-u.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika