23.05.2011. / 18:57

Autor: Hina

Video: Obamina blamaža u Irskoj - zaglavio se pred američkim veleposlanstvom

Blindirani cadillac američkoga predsjednika Baracka Obame, poznat i kao "Zvijer", u ponedjeljak je zaglavio na rampi i nije uspio izaći iz američkog veleposlanstva u Dublinu.

Obamin Cadillac napravljen je po posebnim specifikacijama (Reuters)Obamin Cadillac napravljen je po posebnim specifikacijama (Reuters)Blindirani cadillac američkoga predsjednika Baracka Obame, poznat i kao "Zvijer", u ponedjeljak je zaglavio na rampi i nije uspio izaći iz američkog veleposlanstva u Dublinu.

"Začuli smo udarac pa škripanje metala, a vozilo se zaustavilo i nije moglo dalje", rekao je novinar irskoga radija RTE-a.

Reuters ocjenjuje kako je podvozje "Zvijeri" prenisko pa vozilo nije uspjelo prijeći preko metalnoga praga. Obamino vozilo General Motors izradio je po mjeri, a teško je osam tona i poznato po oklopljenim vratima i vlastitim zalihama kisika za slučaj kemijskoga napada.

Predsjednik i supruga ostali u u autu, oko njih su se užurbali pripadnici osiguranja, a sve su uzvicima pratili i fotografirali brojni građani koji su došli vidjeti američkog predsjednika.

Nakon nekoliko minuta predsjednik i supruga preselili su se u drugo vozilo koje ih je odvezlo do helikoptera, kako bi posjetili okrug Offaly gdje je kuća Obaminih predaka.

Obama, za kojega Irci kažu kako je barem na 24 sata postao O'Bama, odlazi u posjet selu Moneygallu, odakle potječe njegov praprapradjed Falmouth Kearney.

Za tu je priliku to uspavano irsko mjestašce, smješteno 230 km jugozapadno od Dublina prošlo kroz nužno uljepšavanje. Pozivnice za taj povijesni posjet ograničene su na 350 stanovnika Moneygalla i okolnih farmi. U prvom redu sretnika bit će predsjednikov daljnji rođak, 26-godišnji računovođa Henry Healy.

Po povratku u Dublin predsjednik Obama trebao bi održati govor na otvorenom na stubama Irske banke u središtu Dublina gdje se očekuje više desetaka tisuća ljudi.

Nakon Dublina Obama odlazi u trodnevni posjet Londonu tijekom kojega će biti smješten u Buckinghamskoj palači, a tijekom sedmodnevne europske turneje američki će predsjednik posjetiti i Francusku i Poljsku.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika