Objavljeno u Nacionalu br. 810, 2011-05-24

Autor: Renato Baretić

Nacionalna klasa

Anonimna prijava

Znaći, ja san primjetia da sve to šta se radi sveze pitanja korumpcije u zadnjo vrime, šta je meni za pohvalu i svaku ćast inaće, al da tute nima u tin aferan niko nega HADEZE i njegovo ćlanstvo! Pa se pitan dal je to moguče baš tako? Samo HADEZE koji nan je Državu donia i Slobodu od vijekovni Dušmana srba? Nemore to bit!

Renato BaretićRenato BaretićJa bi van želija ukazat na jedan slućaj tute u Split-u. Izvinjajense unaprid šta san abnoniman, oču reć, nisan ja abnoniman ka takav, nega ako mi procuri negdi ime i bezime, da san ja ovo pisa, unda je moguč belaj samo takav makar je sve istinito šta ču sad pisat. Izvinjajense jopet ali tako mora bit a baš je lipo i dobro i legališki da vi morate postupat i ka pravna država i ka organ iste prema svakoj abnonimnoj dojavi. Šta se ufan da čete i prema ovoj mojoj. Znaći, ja san primjetia da sve to šta se radi sveze pitanja korumpcije u zadnjo vrime, šta je meni za pohvalu i svaku ćast inaće, al da tute nima u tin aferan niko nega HADEZE i njegovo ćlanstvo! Pa se pitan dal je to moguče baš tako?


Samo HADEZE koji nan je Državu donia i Slobodu od vijekovni Dušmana srba? Nemore to bit! Ja ne sumljan u Vaš posa i strućnos al isto dajte provirite još jednon da niste digod falili i meknili u pržun kojega Viteza Hrvacke koji to nije nićin zaslužija? Isto provirite disu oni drugi? Pedese godin su oni nas pljaćkali i zatvarali i ugljetavali a disu sad. Pljaćkaju idalje samo na prefidnije naćine. I ugljetavaju napačeni puk kojoga truju vjestin i novinan i kradu za raćun svoje Partije i udba-ša i kosov-aca. A sve ka neče, manemoj! Ali Hrvatski Narod sve vidi i sve zna samo mući ka da ništa ne vidi i ne ćuje i ne razumi! Nedajte se zavarat! Službe vidu njiove papire i sve bude ćisto ali oni van imaju angente koji formalistićki ka nisu ćlanovi Milanovičovi il Ćaćičovi, ali svi iz zrakoplova vidu da su in sinpatizeri i njiova Peta Kolona!

EVO ZA PRIMIJER umene u susictvu oni samozvani kvazinovinarćič Roberto Barešić. Šta vi mislite da je on baš slućajno dviljade i treče dobija stan taćno ispod stana od Sanaderovih punca i punice? A? Provirija san i na papirin piše da je to žena uzela na kredit šta ga još otplačiva, al đava je to, nemore to bit! Pa baš tute, e moš mislit! Unda, s onin Pukaničon je potpisa ugovor kad je ćovika več bilo božemeprosti ubilo, kako to? Slućajno? I to da je slućajno? Da nebi! A pazite sad, ćin se bija doselija, uvalia se u niku susicku družbu šta se bunila kontra razvoja Splita i izgradnje ćetir nebodera njemu isprid prozora.

ZA CABLA se nika zalaga, za korov, ka uni božemeprosti zeleni, a ti su tek najgori, to vi najbolje znate. I unda, kad je napredak i razvoj donia i te nebodere – šta? Eto Barešiču taman lipo prostora između dva od nji, da idalje more komodno gledat teren i utaknice koga? Radnićkog nogomentog kluba Split! Crveni đavola, đava ji odnia! A ko su gazde utomen klubu? Brača Žužul, eto ko, poslovni partianeri bivšoga premjera, onoga lopuže i izdajnice ćiji punac ima stan poviše ovoga osumljićenoga koji na svaku utakmicu kad pade gol viće kroz ponistru: “Daj sad usporeno, da vidin šta je bilo”. Dalje, čuja san ga miljun puti da po Gradu s nikin sumljivin likovima prića na šta, na engleski. I na njemaćki jedanput, mislin da je bija njemaćki. Ili ćak možda švicarski, to je sad teško reč. U 4 godine 3put je iša u Ukrajinu, 2put u srbiju i Makedoniju, u Njemaćku neču ni govorit i sloveniju i istru, a po jedan put u crnu Goru, Albaniju i pazite sad lani u Kinu! Ka tobože na stipendijan je bija nekakvin po misec dan u Austriju i Belgiju, alo, stipendije? A sad kad Sveti Otac Papa Kristov Namijesnik Benedik Šešnajsti dolazi unas, ovi biži na tri dana u di? U Prištinu sila Nečista! Ko to sve njemu plača, pitan ja Vas? Za ćiji raćun on zapravo radi i pravi se da nema ništa dok sidi u onon autu šta ga je namijerno stuka tu itamo i nikad ga nepere, da bi parilo karanpana?

ŠTA JE ON ima uopče se doseljavat usplit? Šta, ako ne da se šta bolje umreži sa sebi slićnima šta truju ovi Grad i Cilu Jedinu Nan Svetu Domovinu svojin pisanijan za raćun orjune ka šta su oni Linič Slavko i Ćaćič Radislav i Jurjevič Baja komunjara? Svaku sedmicu okuplja se več godinan ta teroriška ćelija u Utorak i kuje planove i dogovara se kako če rovarit kontra Hrvatcke i na kraju svi bacaju Kune na stol i mrštu se uvik ka da in se gadu. A oklen su in te Kune ako ne iz Koninka ili Sklad gradnje ili rijećnih Tržnica ili šta već ima i oni zagorec Ćehok? Može bit i da su iz Crnih fondova SDPa ili Masonerije? Ćuja san nikidan jednoga odnji, nije Barešič, di govori da mu je puna ona stvar svega, izvinjajense, i da bi najradije diga kredit i otvoria praonicu. Nije reka ćega praonicu ali znase na ćega je mislija! Novca, dakuče! A ka kredit mu triba, moš mislit!

ETO NATO san van tija malo usmijerit pozornost da ne ispadne da je remetinec rezerviran samo za HADEZE i ćlanove njega. Usvakon žitu ima kukolja, samo triba probrat kako BOG zapovida. Izvinjajense još jedan put šta san bija abnoniman al znate kako je.

P.S. Dragi Olio, evo, ovo sam na brzinu složio kao možebitnu šprancu za te anonimne prijave o kojima si mi govorio, stvarno je krajnje vrijeme da se nešto poduzme, odlično si se toga sjetio! Ako misliš da je OK, ili imaš neke sugestije, javi se, pa se možemo opet naći na kavi. Tvoj Stanlio.

Vezane vijesti

Banana u državi

Banana u državi

Zamišljam očaj onih likova koji su otišli u Poljsku da bi se tamo pijani tukli, pijani švercali bengalke na stadione, pijani ih tamo bacali na teren… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika