24.05.2011. / 10:48

Autor: Totalsport

DL, Rim: Vlašić protiv Di Martino i Green, Perković protiv Barrios i Müller

Šlager rimskog mitinga bit će utrka na 100 metara u kojoj će se prvi put ove godine na stazi pojaviti najbrži čovjek svijeta Usain Bolt

Sandra Perković Sandra Perković Najbolje hrvatske atletičarke Blanka Vlašić i Sandra Perković saznale su suparnice protiv kojih će se natjecati u četvrtak u Rimu, na trećem mitingu iz serije Dijamantne lige.

Najveća konkurentica Blanki Vlašić u skoku u vis trebala bi biti domaća predstavnica Antonietta di Martino koja je tijekom prošle zime, u izostanku hrvatske rekorderke koja je uzela stanku, postala europska dvoranska prvakinja. Di Martino je prije dvije godine pobijedila Blanku upravo na Golden Gali. Prvi će put ove sezone skakati i europska doprvakinja Emma Green Tregaro, a pobjedu će loviti i Ruskinja Svjetlana Školina, Španjolka Ruth Beitia, Ukrajinka Vita Stjopina.

Uz Sandru Perković, na startnoj listi bacanja diska je i aktualna pobjednica Dijamantne lige u toj disciplini, Kubanka Yarelis Barrios, pa Njemica Nadine Müller koja je lani imala najbolji rezultat na svijetu, zatim rumunjska veteranka i europska doprvakinja Nicoleta Grasu, pobjednica lanjskog Kupa kontinenata u Splitu Yanfeng Li.

Podsjetimo, obje su hrvatske atletičarke slavile na mitingu Dijamantne lige u Šangaju prije desetak dana. Vlašić je preskočila 1.94 metara, a Perković bacila disk do 65.58 metara.

Šlager rimskog mitinga bit će utrka na 100 metara u kojoj će se prvi put ove godine na stazi pojaviti najbrži čovjek svijeta Usain Bolt. Suparnici će mu, među ostalima, biti bivši svjetski rekorder Asafa Powell i europski prvak Christoph Lemaitre.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika