24.05.2011. / 13:02

Autor: Nacional.hr

Nestle znanstveni institut kupuje vodeću američku tvrtku za gastro intestinalna istraživanja

Očekuje se da će Prometheusova godišnja prodaja za 2012. godinu doseći oko 250 milijuna američkih dolara

Luis CantarellLuis CantarellNestlé znanstveni institut je danas objavio odluku o kupnji laboratorija Prometheus, specijaliziranog za dijagnostiku i farmaceutske proizvode iz područja gastroenterologije i onkologije.

Luis Cantarell, predsjednik Nestlé znanstveni institut: „Ova kupnja je strateški korak prema gastrointestinalnoj dijagnostici. Prometheus ima vodeću dijagnostiku i iskusne zaposlenike, što čini snažnu platformu za poslovanje Nestlé znanstvenog instituta na području brige o zdravlju. Ova akvizicija će nam omogućiti nova personalizirana zdravstvena rješenja bazirana na dijagnostici, farmaciji i nutricionizmu."

Kompanija Prometheus ima vrhunski odjel istraživanja i razvoja u području gastrointestinalne dijagnostike što će stvoriti nove prilike za razvoj personaliziranih nutricionističkih strategija koje će pomoći obuzdavanju i prevenciji kroničnih zdravstvenih bolesti. Novi odjel za istraživanje i razvoj će se baviti i drugim područjima od strateškog interesa za Nestle zdravstveni institut, poput metaboličkih poremećaja i zdravlja mozga.

Joseph M Limber, predsjednik Prometheus Laboratories: „Oduševljeni smo što se pridružujemo Nestlé zdravstvenom institutu, jer dijelimo njihovu predanost brizi o zdravlju. Zajedno ćemo poboljšati razvoj naših inovativnih dijagnostičkih platformi za gastroenterologiju i onkologiju i unaprijediti proizvode Nestle znanstvenog instituta."

Kao rezultat akvizicije, oko 500 zaposlenika kompanije Prometheus pridružit će se Nestlé zdravstvenom institutu. Očekuje se da će Prometheusova godišnja prodaja za 2012. godinu doseći oko 250 milijuna američkih dolara. Prometheus će biti snažna potpora ambicijama Nestlé znanstvenog instituta da prvi osigurava nutritivna riješena bazirana na istraživanjima, te tako unaprijedi personaliziranu zdravstvenu brigu.

Vezane vijesti

Za bikini hit, budi fit oduševio posjetitelje na Jarunu

Za bikini hit, budi fit oduševio posjetitelje na Jarunu

Veliko događanje Za bikini HIT, budi FIT! by Nestlé Fitness, održano na Jarunu, okupilo je brojne sudionike, među kojima se ističu Mario i Mirna… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika