24.05.2011. / 16:13

Autor: Hina , Nacional.hr

SDP tvrdi da HDZ stoji iza svega

Imamo dokaze da je anonimna prijava protiv Slavka Linića podnesena iz MUP-a

Izvijestila je kako SDP ima dokaze da je anonimna prijava protiv njihova zastupnika Slavka Linića, u kojoj ga se navodno tereti za pronevjeru novca iz riječkog Kriznog štaba 1991., podnesena iz policijskih struktura, ali nije htjela otkriti koji su to dokazi

Milanka Opačić i Zoran MilanovićMilanka Opačić i Zoran MilanovićPredstavnici oporbene tzv. kukuriku koalicije iz SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a sutra će u saborsku proceduru uputiti prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva za utvrđivanje činjenica oko uloge ravnatelja policije Olivera Grbića u podnošenju anonimnih prijava protiv oporbenih političara, posebno u vezi s nabavom oružja u Rijeci 1991.

Najavila je to danas potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić na konferenciji za novinare u Splitu, ističući da oporba istražno povjerenstvo traži jer javnost ima pravo znati što i kako radi policija, posebno što se događa kad nema nadzora nad njezinim postupanjem, kao i što i kako radi ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Izvijestila je kako SDP ima dokaze da je anonimna prijava protiv njihova zastupnika Slavka Linića, u kojoj ga se navodno tereti za pronevjeru novca iz riječkog Kriznog štaba 1991., podnesena iz policijskih struktura, ali nije htjela otkriti koji su to dokazi.

Bitno je, naglasila je, doznati "kako su sve prijave protiv članova SDP-a upućene od HDZ-ovaca, a najveći broj je iniciran u Saboru". Podsjetila je da je prijave protiv SDP-ovaca Tonina Picule i Zvonimira Mršića Državno odvjetništvo odbacilo.

Opačić je rekla i kako je zanimljivo da se o aferi Daimler puno govorilo kad se kao odgovorne prozivalo SDP-ovce, "a sada kada je istraga došla do HDZ-ovaca priča se naglo stišala".

"Očito je da premijerka Kosor Sabor ne doživljava kao instituciju već kao broš na svom reveru", kazala je.

Čelnik SDP-ove splitsko-dalmatinske županijske organizacije Arsen Bauk također je istaknuo kako je javni interes znati postupa li policija zakonito.

"Jer bi bilo kakvo politički motivirano postupanje policije koje bi za cilj imalo diskreditaciju bilo koje političke stranke ili bilo koje osobe, za posljedicu imalo ugrožavanje sigurnosnog stanja u zemlji kao i drastično urušavanje ljudskih prava", poručio je Bauk.

"Premijerku Jadranku Kosor pitamo bi li se što promijenilo da je Damir Polančec još prije dvije godine rekao da se sastao sa Ivom Sanaderom. I ona se s njim sastajala, pa to nije bio paralelan sustav", rekao je Bauk.

Ravnatelja policije Grbića upitao je zašto mu je trebalo dvije godine da otkrije kako je razgovarao s Polančecom. Grbić je naime u subotu rekao kako je Polančec zatražio od njega da policija napravi "prekid od 30 dana" u istrazi slučaja Podravke kako bi za to vrijeme "popeglao sve stvari".

Predsjednik splitskog SDP-a Marin Jurjević upozorio je kako je sigurnost građana upitna ako je policija instrumentalizirana u političke svrhe.

"Policija ne smije služiti programu političkih neistomišljenika. Pozivam policiju da istraže Uzor i završe priču sa splitskim škverom", rekao je Jurjević na današnjoj konferenciji za novinare.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 24.05.11. 16:55

Nista SDP ne otkriva novoga. Svi mi znamo da je HDZ stranka opasnih namjera.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 24.05.11. 17:00

Ostavite se SDP-ovci povjerenstava.To je,valjda već znate,gubljenje vremena,a vremena nema mnogo. Je li ijedno povjerenstvo išta riješilo?Ništa.
Zato me i ne čudi da je baš Milanović to predložio. Tek da se javi s nekim prijedlogom,za promjenu. Od koga je,nije ni čudo.Ima toliko afera koje trebate upirati osim ovih otvorenih.Ako smijete.Eto vam Jurjević,pitajte ga je li ga zanima privatizacija Slobodne Dalmacije?Samo za početak.


registracija
9/8/09

vinko12, 24.05.11. 18:47

sdp je zlocinaka boljsevicka partija jos od 1945. Trebalo ih je zabraniti odavna. Linic je staro boljsevicko djubre, nakrao se je za sebe i Partiju i opert je bahat ko da mu je caic brat.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 24.05.11. 19:37

Blago nama pored takvih ovaca, hdz-OVACA i sdp-OVACA.
hdz-OVCE su ovakav mentalitet naslijedili od Pogrebnika Domovine. Naime, on poistovjecivao i naciju i drzavu s njegovom HDZ partijom. Zato, sve sto je dobro za HDZ automatski mora biti dobro i za Hrvate i Hrvatsku, pa cak i kad odabrani pune vlastite dzepove kroz privatizaciju, pretvorbu, itd.
A zasto su i sdp-ovci OVCE? Pa zato jer je vladajuca stranka proizvela toliko afera da bi to i neka osrednja opozicija iskoristila da ih vec odavno pomete s vlasti.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 24.05.11. 19:56

Cijela drzava je taoc HDZ-a.Zatrovani smo svi sa njihovim smicalicama.Drzava ima karcinom zvani HDZ.


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 24.05.11. 20:36

Kako taj Daimler vise niko ne spominje meni nije vazno ko ga spominje nego mi je vazno da se stvar istjera na cistac do kraja, a ne poceti i zaboraviti da je nesto poceto.


registracija
5/3/10

starimudrac, 24.05.11. 22:05

vinko, majstore, šta ćeš kad siva zabrani žižu?


registracija
15/5/09

Fidelito, 25.05.11. 08:18

Pa ako imate dokaze - odnesite ih Bajiću.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika