24.05.2011. / 19:25

Autor: Totalsport

Srpske kolovođe nereda u Genovi deportirane u Srbiju

Navijač nadimka Grozni postao je simbol orkestriranih navijačkih nereda koji su spriječili da se u Genovi održi utakmica kvalifikacija za Euro 2012. godine

Ivan BogdanovIvan BogdanovIvan Bogdanov, kolovođa huliganske rulje iz Srbije na đenovskom stadionu Luigi Ferraris iz listopada prošle godine, otpušten je iz zatvora i deportiran.

Navijač nadimka Grozni postao je simbol orkestriranih navijačkih nereda koji su spriječili da se u Genovi održi utakmica kvalifikacija za Euro 2012. godine. Riječ je o susretu 4. kola skupine C koji se trebao odigrati 12. listopada, a koji je prekinut zbog divljanja srpskih huligana već u sedmoj minuti susreta. Podsjećamo, tada su srpski huligani s tribina kišom petardi i baklji bombardirali teren. Škotski sudac utakmice Craig Thomson procijenio je da je nastavak utakmice prerizičan za zdravlje nogometaša i svojih suradnika na travnjaku, te je ona prekinuta. Zbog navijačkih je ispada utakmica i prvotno kasnila, te je započela s 40-minutnom odgodom.

Dotični Bogdanov je 8. ožujka 2011. godine osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i tri mjeseca. U "paketu" s njime put Srbije će i Nikola Kličković kojem je sud odredio tri godine zatovra, dok su Danijel Janjić i Srđan Jovetić dobili dvije godine i osam mjeseci, odnosno, dvije godine i šest mjeseci.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

registracija
11/10/10

agaSovulj, 24.05.11. 19:47

ma kakvi huligani. To ce biti nacionalni heroji. Moralni je trulez i sa one strane grane. To je valjda prokletstvo Balkana. Nadajmo se da ce ulazak u EU nesto promjeniti.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika