25.05.2011. / 08:59

Autor: Hina

Vraćena olupina helikoptera uništenog u napadu na Bin Ladna

Ostaci helikoptera uništenog tijekom te operacije su vraćeni tijekom vikenda i nalaze se u Sjedinjenim Državama, rekao je glasnogovornik Dave Lapan, prenosi AFP

ReutersReutersPakistan je Sjedinjenim Državama vratio olupinu helikoptera uništenog tijekom američkog napada koji je doveo do eliminacije Osame bin Ladena, rekao je u utorak jedan glasnogovornik Pentagona.

Ostaci helikoptera uništenog tijekom te operacije su vraćeni tijekom vikenda i nalaze se u Sjedinjenim Državama, rekao je glasnogovornik Dave Lapan, prenosi AFP.

Jedan od dva helikoptera američkog specijalnog voda se pokvario 2. svibnja tijekom slijetanja na rezidenciju šefa Al- Kaide u Abotabadu. Specijalni vod ga je uništio prije odlaska u drugi helikopter s tijekom Bin Ladena, ali rep je ostao neoštećen i preuzele su ga pakistanske vlasti.

Fotografija helikoptera je izazvala špekulacije i sumnje da bi tehnologija tog Blackhawka mogla dospjeti do ruku kineskih saveznika Pakistana.

"Pakistan nema namjeru odati moguće tajne o olupini", izjavio je veleposlanik Pakistana u Sjedinjenim Državama Husain Hakani.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika