25.05.2011. / 11:44

Autor: Totalsport

TBL doigravanje: Fenerbahçe vodi 2-0 u seriji protiv Efes Pilsena

Za Fenerbahçe je Roko leni Ukić za 25 minuta ubacio 12 koševa (3-10 šut za dva, 2-3 za tri poena) uz četiri skoka i tri asistencije

Roko leni UkićRoko leni UkićKošarkaši Fenerbahçea, aktualni turski prvaci koje s klupe vodi Neven Spahija, nadomak su plasmana u finale TBL doigravanja u srazu protiv najvećega gradskog i nacionalnog rivala, Efes Pilsena.

U prvoj utakmici polufinalne serije Fenerbahçe je u utorak u svojoj dvorani pobijedio 79-70. Kako su Spahijini košarkaši u seriju ušli s 1-0 vodstvom zbog obadviju pobjeda u osnovnom dijelu sezone, Fener vodi 2-0 i u preostalim trima utakmicama mora pobijediti još samo jednom da bi izborio plasman u finale.
Sljedeća se utakmica igra u petak na parketu Efes Pilsena.

Hrvatski su košarkaši bili ponajbolji akteri susreta. Za Fenerbahçe je Roko leni Ukić za 25 minuta ubacio 12 koševa (3-10 šut za dva, 2-3 za tri poena) uz četiri skoka i tri asistencije. Marko Tomas za 29 je minuta ostvario učinak od 13 koševa (3-6 šut za dva, 2-3 za tri poena) uz tri skoka, dok je za goste Nikola Vujčić odigrao 23 minute i ubacio 12 koševa (5-7 šut za dva, 0-1 za tri poena) uz pet skokova i tri asistencije.

Pobjednike je inače predvodio Ömer Onan s 15 koševa, a gubitnike Kerem Gönlum s 18 koševa i sedam skokova.

U prvom dvoboju druge polufinalne serije sutra (srijeda) igraju Banvit i Galatasaray Lukše Andrića. Taj se dvoboj igra na "čiste" tri pobjede.

TBL doigravanje, polufinale:

Fenerbahçe - Efes Pilsen 79-70,

Fenerbahçe vodi 2-0 u seriji

Vezane vijesti

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

TBL: Beşiktaş osigurao tri meč lopte

Košarkaši Beşiktaşa su pobjedom 81-55 protiv Efes Anadolua, u četvrtoj utakmici finala doigravanja turskog prvenstva, poveli s 3-1 i osigurali su tri… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika