30.05.2011. / 07:57

Autor: Hina

SOA uništava dokumente o Perkoviću kako bi sakrila "dokaze o mračnim poslovima"?

Hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) uništava kompromitirajuće dokumente o bivšem djelatniku jugoslavenske Službe državne sigurnosti Josipu Perkoviću, javlja tjednik Focus u nedjelju pozivajući se na izvore u bavarskom Pokrajinskom uredu za suzbijanje kriminala (LKA).

Hrvatska je dosad odbijala izručiti Perkovića i šestoricu drugih osumnjičenika u slučaju Đureković za kojima je Njemačka raspisala međunarodnu tjeralicuHrvatska je dosad odbijala izručiti Perkovića i šestoricu drugih osumnjičenika u slučaju Đureković za kojima je Njemačka raspisala međunarodnu tjeralicuHrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) uništava kompromitirajuće dokumente o bivšem djelatniku jugoslavenske Službe državne sigurnosti Josipu Perkoviću, javlja tjednik Focus u nedjelju pozivajući se na izvore u bavarskom Pokrajinskom uredu za suzbijanje kriminala (LKA).

"Dokumenti s potpisom Josipa Perkovića svjesno se uništavaju" javlja Focus. Dokumenti su, kako se navodi, povezani sa slučajem ubojstva hrvatskog emigracijskog političara Stjepana Đurekovića 1983. u Wolfratshausenu pokraj Muenchena. Vrhovni savezni sud u Karlsruheu Perkovića traži putem međunarodnog naloga za uhićenje.

Kako nadalje javlja muenchenski tjednik, Hrvatska je dosad odbijala izručiti Perkovića i šestoricu drugih osumnjičenika u slučaju Đureković za kojima je Njemačka raspisala međunarodnu tjeralicu.

Jedan službenik bavarskog Pokrajinskog ureda za suzbijanje kriminala rekao je za Focus kako je SOA u svjetlu skorašnjeg ulaska Hrvatske u Europsku uniju "zaokupljena sklanjenjem dokaza o mračnim poslovima".

"Oni jednostavno sve bacaju u peć", rekao je za Focus neimenovani službenik bavarskog LKA.

Osim za Josipom Perkovićem, njemačke vlasti tragaju i za Zdravkom Mustačem, Ivanom Lasićem, Borisom Brnelićem, Brunom Smokvinom, Ivanom Cetinićem i Marinom Modrićem. Njemačko pravosuđe te hrvatske državljane povezuje s ubojstvom Stjepana Đurekovića.

Hrvatski državljanin Krunoslav Prates je 2008. u Muenchenu osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu zbog sudjelovanja u ubojstvu Đurekovića. Tijekom suđenja Josip Perković je u više navrata spominjan kao organizator toga ubojstva.

Vezane vijesti

'Državni vrh znao je za zločine'

'Državni vrh znao je za zločine'

Tomislav Merčep zapovijedao je postrojbama na području Pakraca i Gospića koje su počinile niz ratnih zločina, a državni vrh, predvođen tadašnjim… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 30.05.11. 08:59

Evo šta ti znači biti na strani pobijednika!

I to sve pod patronatom Josipovića i Kosorice!


registracija
8/8/09

tovar62, 30.05.11. 10:24

Unistio je to veleizdajnik vec odavna,jadna drzavica,,,,


registracija
12/1/11

siziff, 30.05.11. 10:24

Niti jedan primjer do sada ne ilustrira tako bjelodano jasno posljeratno stanje Hrvatske.

Koji šljam je predhodio, tko ju je stvorio i tko sada drma sa njom. Kako u poziciji tako i opoziciji
Sve je obuhvačeno!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika