30.05.2011. / 13:16

Autor: Deutsche Welle

FAZ: Ruska tajna služba financirala skrivanje Mladića?

Uhićenjem Ratka Mladića dan je odgovor na pitanje gdje se nalazi najtraženiji haaški optuženik. Istovremeno se otvara novo pitanje: Gdje se krio svih ovih godina? Tko mu je u tome pomagao, tko ga je financirao?

Ratko MladićRatko MladićPouzdanih odgovora na ova pitanja još uvijek nema, ali postoje nepotvrđene indicije. Tako list "Frankfurter Allgemeine Zeitung" piše:

Traženje odgovora na pitanje gdje je bio Mladić punih 15 godina, moglo bi biti neugodno za brojne srbijanske političare. Koliko dugo se Mladić skrivao u Lazarevu? Ako je već toliko godina živio u stanovima u Beogradu, južnoj Srbiji i Vojvodini, tko ga je financirao? Tko je pomagao? Možda odgovor na to pitanje ne treba tražiti samo u Beogradu.

Pretpostavlja se kako srbijanska vlada ima indicije da je Mladića financijski pomagala tajna služba jedne velike i moćne slavenske države (autor komentara aludira na Rusiju). Mnogo zanimljivih detalja bi se moglo saznati ispitivanjem bivšeg premijera Vojislava Koštunice i njegovog šefa tajne službe - naravno, ako to sadašnja vlada Srbije uopćte želi. Javnost i danas vrlo malo zna o detaljima skrivanja Radovana Karadžića koji je uhapšen još prije tri godine", piše "Frankfurter Allgemeine Zeitung".

Deutsche Welle

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
8/7/10

Maroje, 30.05.11. 13:33

Rusi su pametan narod, cijenim njihovog premijera Putina i mislim da nisu toliko glupi da bi skrivali takovog zločinca i bili na strani onih koji ga zdušno podržavaju.Ruski narod je čisto druga priča u odnosu na srpski narod.


registracija
20/8/10

McCoy, 30.05.11. 16:52

@Maroje
A kako onda objasnjavas to sto odbijaju da izruce Miru Markovic i sina joj Marka, iako je svojevremeno postojala i poternica Interpola, ako se dobro secam?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika