31.05.2011. / 14:09

Autor: Nacional.hr

HT unaprijedio ApliCentar, prvi hrvatski virtualni centar mobilnih aplikacija

HT je ApliCentar, uz nove mobilne aplikacije za privatne korisnike, obogatio i najzanimljivijim aplikacijama za poslovne korisnike

Hrvatski Telekom od danas putem ApliCentra, prvog domaćeg virtualnog centra za mobilne aplikacije, korisnicima nudi mnoštvo novih, interaktivnih mogućnosti kao i osvježen izbor najatraktivnijih aplikacija na tržištu. Zahvaljujući unaprjeđenom izborniku korisnici sada puno lakše mogu pronaći onu aplikaciju koja im u datom trenutku zadovoljava određenu potrebu. Posebnu novost predstavlja ponuda najzanimljivijih aplikacija za poslovne korisnike.

Povodom lansiranja unaprijeđenog koncepta ApliCentra, Goran Krajnović, direktor Odjela za razvoj proizvoda za privatne korisnike HT-a je izjavio: „Naša namjera je u ApliCentru, prije svega, ponuditi aplikacije koje će biti od koristi hrvatskim korisnicima. Slijedom toga, želimo također domaćim developerima pružiti jednostavan način da svoje aplikacije predstave i približe svim T-Mobile korisnicima.„

Između svih aplikacija, HT je u ApliCentru ekskluzivno ponudio i iznimno naprednu poslovnu aplikaciju Formit. Riječ je o prvoj aplikaciji Hrvatskog Telekoma namijenjenoj prvenstveno poslovnim korisnicima, a nastala je istraživanjem potreba korisnika za praktičnim i korisnim mobilnim aplikacijama. Formit omogućuje jednostavno i efikasno prikupljanje podataka te njihovo arhiviranje značajno štedeći vrijeme i novac. Posebno je stoga korisna tvrtkama koje se bave skupljanjem podataka na terenu (poput agencija za istraživanje tržišta i sl.), prodajnim agentima koji narudžbe mogu odmah upisivati u prijenosni uređaj, konobarima prilikom preuzimanja narudžbi, patronažnim medicinskim sestrama itd.

Koristeći ovu inovativnu aplikaciju korisnici podatke odmah upisuju u svoj smartfon ili tablet uređaj (unos je moguće i kada uređaj nije na mobilnoj mreži), a nakon što se ispuni, obrazac se putem mobilne mreže šalje u bazu podataka koja se nalazi na inicijalnoj stranici aplikacije. Njoj se pak može pristupiti bilo kada i s bilo koje lokacije koristeći odabranu sigurnosnu lozinku. Inicijalna stranica aplikacije dostupna je na službenim stranicama T-Mobilea za poslovne korisnike.

Bazu podataka moguće je po potrebi - jednim klikom - prebaciti u Excel, XML ili CSV formate. Inovativnost Formit rješenja očituje se i u mogućnosti kreiranja obrazaca prema individualnom potrebama korisnika.

Putem jednostavnog sučelja, korisnici mogu doslovno u nekoliko minuta izraditi željeni obrazac - bilo na svom računalu, tablet uređaju ili mobilnom telefonu. Korisnik dakle sam kreira upitnike, menije, (prodajne) liste itd. Velika prednost aplikacije Formit u odnosu na slične je ta što ju je moguće početi koristiti odmah nakon downloadanja. Aplikaciju Formit mogu koristiti svi uređaji koji rade na popularnom Android operativnom sustavu.

Između ostalih besplatnih aplikacija Hrvatski Telekom je, na određeno razdoblje, omogućio i preuzimanje aplikacije Momentem - vodeće aplikacije za praćenje vremena. Momentem je razvila inovativna američka tvrtka Wmode, a omogućuje automatsku kategorizaciju vremena provedenog u razgovoru s nekim brojem. Ova mogućnost posebno je praktična i korisna savjetnicima, odvjetnicima itd. koji sada mogu vrlo jednostavno obračunavati vrijeme provedeno s klijentima. Trenutačno je Momentem moguće koristiti uz BlackBerry uređaje, no do kraja 2011. HT će ju ponuditi i za najpopularniji svjetski operativni sustav - Android.

Svim ljubitelji mobilnih aplikacija, poslovnim i privatnim, HT na ApliCentru nudi inovativno rješenje kojim su stalno u toku s njima zanimljivim novostima. Imajući u vidu specifične interese svojih korisnika, HT je omogućio primanje e-maila koji će ih obavijestiti o dolasku nove mobilne aplikacije iz kategorije koja je njima interesantna.

Vezane vijesti

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte...

Obrtnici i mali poduzetnici prenesite mobilni broj u HT – uštedite i osigurajte nove korisnike

U Hrvatskom Telekomu u tijeku je ponuda kojom obrtnici i mali poslovni korisnici prilikom prijenosa svog mobilnog broja uz povoljnije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika