02.06.2011. / 11:30

Autor: Totalsport

Houllier napustio klupu Aston Ville

Sada se sljedećih nekoliko mjeseci namjeravam koncentrirati na potpun oporavak prije mogućeg povratka nogometu - izjavio je Houllier, bivši trener PSGa, Lyona, Liverpoola i bivši izbornik francuske reprezentacije

Gerard Houllier (Reuters)Gerard Houllier (Reuters)Iz redova Aston Ville potvrdili su prekid suradnje sa 63-godišnjim menadžerom Gerardom Houllierom. Očekivan je to epilog do kojeg je došlo zbog zdravstvenih problema francuskog nogometnog stručnjaka.

- Želio bih se zahvaliti Gerardu na svom trudu i naporima uloženima u posljednjih devet mjeseci, kao i predanosti i radnoj etici koju je demonstrirao kao Villin trener. Žalim zbog okolnosti u kojima se rastajemo i naravno, želim mu sve najbolje pri oporavku. Znam da govorim u ime svih u klubu kada želim Gerardu da se oporavi čim prije - rekao je izvršni direktor kluba iz Birminghama Paul Faulkner.

Houllier, koji je srce operirao prvi put još 2001. godine kao trener Liverpoola, propustio je posljednjih mjesec dana sezone nakon što je hospitaliziran 21. travnja. Momčad je u tom periodu vodio njegov pomoćnik Gary McAllister.

Engleski mediji navode da se Francuz posljednjoj seriji liječničkih pregleda podvrgnuo u četvrtak prošlog tjedna, te da su mu liječnici, iščitavajući rezultate, sugerirali da prekine trenersku karijeru zbog opasnosti od novih zdravstvenih ispada koje bi mu mogao donijeti stres.

- Jako sam razočaran što sljedeće sezone neću imati priliku voditi Aston Villu. Moje se zdravlje jako popravilo otkako sam završio u bolnici. Sada se sljedećih nekoliko mjeseci namjeravam koncentrirati na potpun oporavak prije mogućeg povratka nogometu - izjavio je Houllier, bivši trener PSGa, Lyona, Liverpoola i bivši izbornik francuske reprezentacije.

Prvi treneri koji se po otočkim medijima spominju kao mogući Houllierovi nasljednici su Velšanin Mark Hughes i Španjolac Rafa Benitez.

Vezane vijesti

Premiership: United se vratio na prednost od pet bodova

Premiership: United se vratio na prednost od pet bodova

Nogometaši Manchester Uniteda lako su obavili posao u 34. kolu Premiershipa, te su na svom Old Traffordu s 4-0 pobijedili Aston Villu. Vratili su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika