02.06.2011. / 12:18

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Blatter: Moramo vratiti FIFA-in brod u transparentne vode

Zajedno se možemo suočiti s problemima s kojima je danas nogomet suočen i pokazati da je naša igra vrlo čvrsta i snažna - poručio je između ostalog Blatter

Sepp BlatterSepp BlatterPredsjednik Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Sepp Blatter, kojem je po četvrti put na FIFA-inom kongresu izglasan predsjednički mandat, najavio je borbu "za transparentnost i nultu toleranciju" u borbi protiv opasnosti koje prijete nogometu.

Bez protukandidata 75-godišnji Blatter dobio je jasnu većinu glasačkog tijela i 186 glasova od moguća 203.

- Počašćen sam što mogu prihvatiti volju 61. FIFA-inog kongresa i što ću služiti mandat od 2011. do 2015. godine. Zajedno se možemo suočiti s problemima s kojima je danas nogomet suočen i pokazati da je naša igra vrlo čvrsta i snažna - poručio je između ostalog Blatter.

- Moramo ići prema naprijed i vratiti FIFA-in brod na pravi kurs u transparentne vode. Potrebno nam je vremena, ne možemo to učiniti preko noći, ali uspjet ćemo.

Progovorio je Blatter i o zabrinutosti koju su uslijed optužbi za korupciju u FIFA-inim redovima izrazili iz redova najvećih sponzora krovne organizacije svjetskog nogometa poput Coca Cole.

- Rekli su da nam vjeruju, ali da vratimo FIFA-u u bolje vode. Nitko nam nije rekao da se povlači, samo da su malo zabrinuti. Siguran sam da će nakon danas donijetih odluka i direktnog dijaloga biti sretni nastaviti suradnju s nama, ne samo na Svjetskom prvenstvu već i ostalim natjecanjima diljem svijeta.

Vezane vijesti

Žena umrla od Coca-Cole?

Žena umrla od Coca-Cole?

Ogromne količine popijene Coca-Cole, u prosjeku 10 litara na dan, vjerojatno su pridonijele iznenadnoj smrti mlade Novozelanđanke, javlja Sky News u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika