02.06.2011. / 12:48

Autor: Hina

Zapatero: Španjolski proizvodi izvan svake sumnje, tražit ćemo odštetu

Više nema ni najmanje naznake o upletenosti španjolskih proizvoda u epidemiju smrtonosnom enterohemoragijskom bakterijom E.coli (EHEC) u Europi, kazao je u četvrtak španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero.

Jorge Luis Rodrigez Zapatero (Reuters)Jorge Luis Rodrigez Zapatero (Reuters)Više nema ni najmanje naznake o upletenosti španjolskih proizvoda u epidemiju smrtonosnom enterohemoragijskom bakterijom E.coli (EHEC) u Europi, kazao je u četvrtak španjolski premijer Jose Luis Rodriguez Zapatero.

"Jučer se jasno pokazalo da prema analizama koje je provela španjolska agencija za prehrambenu sigurnost nema ni najmanje naznake da podrijetlo te teške zaraze dolazi iz nekog španjolskog proizvoda", izjavio je Zapatero u intervjuu na državnom radiju.

Zapatero je najavio da će njegova zemlja tražiti "odštetu" za štetu koju je pretrpjela njezina poljoprivreda. "Volio bih jasnu reakciju Europske komisije, posebice u objašnjavanju koja su pravila igre u Europskoj uniji u ovakvim slučajevima", kazao je Zapatero, nakon što je nekoliko europskih zemalja zbog lažne uzbune prestalo kupovati španjolsko voće i povrće.

"Sad je pred nama zadatak, vrlo ambiciozan, vratiti što je brže moguće dobar ugled i tržište za sve španjolske proizvode", naglasio je.

Vezane vijesti

Mariano Rajoy potvrđen kao španjolski premijer

Mariano Rajoy potvrđen kao španjolski premijer

Španjolski zastupnici u utorak su potvrdili Mariana Rajoya, čelnika konzervativne Narodne stranke, za novog premijera, koji na tom mjestu nasljeđuje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika