03.06.2011. / 18:20

Autor: Milan Pavlinović

Ludi rock 'n' blues u Tvornici

Američki garage-blues-punk bend The Jon Spencer Blues Explosion u sklopu nove europske turneje nakon šest godina ponovo će nastupiti 5. lipnja u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Kad je početkom devedesetih Jon Spencer, nekadašnji gitarist i pjevač grupe Pussy Galore, zajedno s još jednim gitaristom Judahom Bauerom te bubnjarem Russellom Siminsom pokrenuo taj garage-blues-punk trojac, teško da je netko mogao i naslutiti koliko će bitnu ulogu odigrati u rock'n'rollu devedesetih kad su se nametnuli ne samo kao jedan od vodećih nezavisnih bendova s kraja prošlog, već i kao bend koji najavio nova imena koja su isplivala u novom tisućljeću, među kojima su zasigurno najpoznatiji The White Stripes i The Black Keys.

Bend The Jon Spencer Blues Explosion snimio je sedam studijskih albuma a iako sviraju garažni rock, poznati su po svom eksperimentiranju s drugim žanrovima poput elektronike, rapa i soula, a surađivali su s različitim glazbenicima kao što su Dj Shadow, Steve Albini, Chuck D i Andre Williams.

Kao predgrupa nastupit će švicarski electro-garage-punk one man band Urban Jr. On svoju glazbu naziva swiss-spankin-electro-trash-garage-boogie-disco-blues-punk, a poznat je po gerilskim nastupima u uličicama i javnim zahodima. Na koncertu svira gitaru, klavijarure i bubnjeve a pjeva preko megafonom. Bio je predgrupa za Iggyja and the Stooges, G. Love and Special Sauce, Test Icicles, The Monsters i mnoge druge.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika