06.06.2011. / 11:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Afera Spice: 'Zahtjev Polančecove obrane legitiman, ali bez osnove'

Zahtjev za izuzećem tužiteljica Tamare Laptoš i Marije Vučko obrana je potkrijepila tvrdnjom da prilikom ispitivanja svjedoka tužiteljice nisu vjerno unosile u zapisnike sve što su svjedoci zaista rekli

Damir Polančec (arhiva)Damir Polančec (arhiva)Zamjenica ravnatelja USKOK-a Tamara Laptoš kazala je da je današnji zahtjev obrane optuženih u slučaju Spice za izuzećem tužiteljica legitiman, ali bez ikakve osnove.

"U tome apsolutno nema nikakve osnove. Zapisnici o ispitivanju svjedoka su zakoniti, bio je postavljen već ranije zahtjev za izuzećem tih zapisnika i utvrđeno je da su zakoniti", kazala je Laptoš. Dodala je da se ispitivanja svjedoka ne bi snimala da se bilo koji njihov dio želi zatajiti.

Za zahtjev obrane da se tužiteljice izuzmu iz postupka, Laptoš je kazala da je "legitimno pravo obrane". No, ocijenila je da se za takvim instrumentima poseže kada se "iscrpe svi ostali argumenti".

Zahtjev za izuzećem tužiteljica Tamare Laptoš i Marije Vučko obrana je potkrijepila tvrdnjom da prilikom ispitivanja svjedoka tužiteljice nisu vjerno unosile u zapisnike sve što su svjedoci zaista rekli.

Anto Nobilo, odvjetnik bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca, ustvrdio je da se s jednim od svjedoka, Miroslavom Vitkovićem, tužiteljica Laptoš uoči svjedočenja čula čak 60 puta.

"Ne znam odakle podatak o telefonskim kontaktima, koliko ih je bilo i kada su se dogodili. To je apsolutno neprihvatljivo", kazala je Laptoš.

Potkrepljujući svoj zahtjev Nobilo je kazao da je ispis telefonskih razgovora Vitkovića s tužiteljicom pribavio Zdravko Šestak dok je bio predsjednik uprave Podravke. Vitković je tada bio član uprave Podravke, a Šestak je kao čelni čovjek tvrtke raspolagao podacima o svim telefonskim kontaktima sa službenih telefona, pojasnio je Nobilo.

Zbog zahtjeva za izuzećem tužiteljica sudac Siniša Pleše prekinuo je raspravu i prije nego li je službeno započela čitanjem optužnice i izjašnjavanjem o krivnji. Novo ročište zakazao je za srijedu, 8. lipnja.

Uz bivšeg potpredsjednika vlade u aferi Spice su optuženi bivši čelnici Podravke Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac, vlasnici i direktor splitske tvrtke SMS Srđan Mladinić, suvlasnik varaždinske Fima grupe Milan Horvat te odvjetnik Zoran Marković.

USKOK ih tereti da su se udružili kako bi novcem Podravke kupili većinski udio te koprivničke prehrambene tvrtke, pri čemu su je oštetili za više od 400 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika