06.06.2011. / 13:04

Autor: Nacional.hr

Britanci nadmudrili teroriste - Umjesto uputa za pravljenje bombe, podmetnuli recept za kolače

Hakeri britanske obavještajne agencije za prisluškivanje GCHQ uspjeli su u terorističkom internetskom časopisu Inspire, umjesto uputa o tome kako napraviti bombu ,podmetnuti recept za pravljenje kolača

Ilustracija (Wikipedia)Ilustracija (Wikipedia)Britanska obavještajna agencija je nadmudrila teroriste tako što je u teroristički magazin Inspire, umjesto uputa o pravljenju bombe, podmetnula recept za kolače, prenosi Huffington Post.

Časopis islamskih terorista na engleskom jeziku Inspire, povezan sa jemenskim ekstremistom Anwar al-Awlakijem, rasparčava se putem interneta i često sadrži tekstove naslova poput " Napravi bombu u kuhinji svoje mame" koji je objavljen prošle godine. Hakeri britanske obavještajne agencije za prisluškivanje GCHQ uspjeli su u Inspireu umjesto uputa o tome kako napraviti bombu ,podmetnuti recept za pravljenje kolača.

Teroristi se u posljednje vrijeme sve češće koriste internetom za širenje svoje propagande. Pakistanski i afganistanski talibani koriste se Twitterom, a raste i broj terorističkih internetskih foruma pa vlade diljem svijeta pokušavaju pronaći način kako zločine na internetu obuhvatiti postojećim međunarodnim zakonima.

Vezane vijesti

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana bomba od 250 kg u Sjevernoj Irskoj

Deaktivirana je bomba teška 250 kg pronađena u ostavljenom kombiju na jugoistoku Sjeverne Irske, objavila je u subotu policija koja je pronašla i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika