06.06.2011. / 13:28

Autor: Hina , Nacional.hr

Josipović o papinim porukama: 'Država neovisno o Crkvi donosi odluke'

Predsjednik nije odgovorio na upit novinara kako komentira jučerašnji poziv predsjednika Vijeća HBK za obitelj biskupa Valtera Župana na hipodromu da se revidira zakon koji dopušta prekid trudnoće

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Ivo Josipović danas je na pitanje novinara zabrinjavaju li ga Papine poruke da je sekularizacija zapravo opasnost protiv koje se treba boriti odgovorio da Crkva ima svoja stajališta, a da je država neovisna o Crkvi i donosi svoje odluke.

"Naravno da Crkva ima određena stajališta koja netko prihvaća, a netko ne na praktičnoj političkoj razini. To je i stvar demokracije. Država je neovisna o Crkvi i država donosi svoje odluke, naravno vodeći računa i o općem raspoloženju naših građana", kazao je Josipović odgovarajući na pitanje novinara nakon sudjelovanja na konferenciji o Društveno odgovornom poslovanju.

Sveti Otac jučer je na misi na hipodromu, uz ostalo, upozorio da se, "posebno u Europi, širi sekularizacija koja Boga života gura na rub te donosi rastuću razjedinjenost obitelji" te pozvao vjernike da se odupru i ne popuštaju "sekulariziranom mentalitetu koji nudi suživot kao pripravu ili čak kao zamjenu za brak".

Predsjednik nije odgovorio na upit novinara kako komentira jučerašnji poziv predsjednika Vijeća HBK za obitelj biskupa Valtera Župana na hipodromu da se revidira zakon koji dopušta prekid trudnoće.

Na pitanje kakve su njegove impresije o posjetu pape Benedikta XVI., predsjednik Josipović ponovio je svoju ocjenu da je posjet pape Benedikta XVI. bio vrlo značajan ponajprije s državnog stajališta, jer je politički podupro ulazak Hrvatske u Europsku uniju, dok je "na domaćem terenu podigao svijest građana da na referendumu treba reći 'da' za EU".

"S druge strane, vidjeli ste koliko je u pastoralnom smislu taj posjet značio za naše građane koji su katolici vjernici. Prema tome, mislim da je posjet u svakom slučaju bio vrlo važan i da je jako uspio", dodao je Josipović.

Vezane vijesti

Vlada bez opipljivih rezultata

Vlada bez opipljivih rezultata

Predsjednik Republike Ivo Josipović, komentirajući prvih šest mjeseci koalicijske vlade Zorana Milanovića, ustvrdio je da je niz reformi pokrenuto,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 06.06.11. 14:12

Bravo, Predsjedniče!


registracija
24/4/10

fiorano, 06.06.11. 15:38

vjernik sam.....u boga vjerujem..Tko živi 10 božijih zapovijedi bog je s njim i oko njega.Od svih onih agresivnih ispoljavanja vjere skakanja i nebuloza normalmom čovjjeku pozli.Ne stvaraj sebi idola niti kakvog lika nemoj mu služiti niti mu se klanjati.Papa nije bog uostalom Isus je hodao bos.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika