06.06.2011. / 17:56

Autor: Hina

Hrvatska zatvorila i poglavlje Ribarstvo, očekuje se skori završetak pregovora

Hrvatska je u ponedjeljak na međuvladinoj konferenciji o pristupanju zatvorila pregovore u poglavlju Ribarstvo i tako napravila veliki korak prema završetku pristupnih pregovora, što je sada pitanje tjedana.

Vladimir DrobnjakVladimir DrobnjakHrvatska je u ponedjeljak na međuvladinoj konferenciji o pristupanju zatvorila pregovore u poglavlju Ribarstvo i tako napravila veliki korak prema završetku pristupnih pregovora, što je sada pitanje tjedana.

"Vrlo smo zadovoljni ishodom današnje konferencije i siguran sam da ovo nije zadnje poglavlje koje zatvaramo ovaj mjesec i sada je kraj pregovora iza ugla", rekao je glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak. Pristupna konferencija održana je na veleposlaničkoj razini, odnosno na razini glavnih pregovarača.

"Također smo zadovoljni i sadržajem dogovora u poglavlju Ribarstvo. Mislim da su svi naši vitalni interesi na Jadranu, interesi hrvatskog ribarstva i ribara u potpunosti zaštićeni i s optimizmom gledamo na to kada će Hrvatska kao članica EU-a biti u još boljoj mogućnosti štititi svoj nacionalni interes, a to je zaštita Jadrana i svih onih koji na Jadranu i od Jadrana žive", rekao je Drobnjak.

Mađarski veleposlanik Peter Gyorkos, čija zemlja predsjedava EU-om u ovom polugodištu, izjavio je da je predstavnik Europske komisije na današnjoj pristupnoj konferenciji najavio da će nacrti pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja uskoro, sljedećih dana, biti poslana Vijeću EU-a.

"Pozorno smo pratili što je rekao predstavnik Europske komisije, koji je rekao da su sada pri kraju s izradom nacrta pregovaračkih stajališta za preostala četiri poglavlja i da će sljedećih dana biti dostavljena Vijeću EU-a. Mogu vam jamčiti da će mađarsko predsjedništvo, bude li ocjena Europske komisije pozitivna, učiniti sve da se pregovori završe do kraja našeg mandata", rekao je Gyorkos.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
13/2/11

urednik, 06.06.11. 18:26

Ajde više potpišite, zatvorite, okončajte, jebite se više pa da vas onda mi pospremimo u tristopičkimaterinih, gamadi jedna, hoće li išta od Hrvatske ostati poslije vas žohara. Fuj!!!


registracija
14/11/07

laufer, 06.06.11. 18:34

Može li se negdje vidjeti što je to dogovoreno i "zatvoreno"?
Konkretno, bez praznih priča...?


registracija
13/2/11

urednik, 06.06.11. 20:03

Ja uopće ne želim vidjeti, a kamo li doživjeti rezultate "pregovora". Već sam pogled na vrhovnu nakazu i njezine tzv. ministre dovodi me do očaja. Kakvi li su tek "pregovarači"? Siguran sam da bi se od učenika bilo koje hrvatske gimnazije mogla napraviti stručnija Vlada od ove naplavine krimosa, lažaca, štetočina, ništavila.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika