07.06.2011. / 11:49

Autor: Hina , Nacional.hr

Interpol: Al Kaida je i dalje najveća globalna prijetnja

"Zračne linije i zrakoplovna industrija i dalje su glavna meta terorista, ali smo vidjeli iz obavještajnih podataka da se također usredotočuju na masovni prijevoz. Međutim, zrakoplovi su i dalje posebna meta", istaknuo je Noble

IlustracijaIlustracijaAl Kaida i skupine povezane s njom i dalje su najveća svjetska sigurnosna prijetnja unatoč tome što je Osma bin Laden ubijen, izjavio je u utorak šef Interpola Ronald Noble.

Najugroženiji su zrakoplovi i druge vrste javnog prijevoza, rekao je Nobel novinarima u Singapuru na marginama sastanka o zrakoplovstvu dodajući da teroristi koriste lažne putovnice kako bi putovali neotkriveni.

"I prije nego što je bin Laden ubijen najveća prijetnja nije bila samo Al Kaida nego i terorističke skupine povezane s njom širom svijeta", kazao je. "Mislim da je to i dalje najveća prijetnja kao što je bila prije njegovo smrti".

"Zračne linije i zrakoplovna industrija i dalje su glavna meta terorista, ali smo vidjeli iz obavještajnih podataka da se također usredotočuju na masovni prijevoz. Međutim, zrakoplovi su i dalje posebna meta", istaknuo je Noble.

Vezane vijesti

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

'Novi' video 'ubijenog' drugog čovjeka Al Kaide

Islamistička internetska stranica objavila je u utorak video poruku Abu Yahye al-Libia, drugog čovjeka Al Kaide za kojeg je Washington ustvrdio da je… Više

Komentari

registracija
27/8/10

ciglanailovac, 07.06.11. 15:12

Amerika je najveca teroristicka prjetnja svjetu,a ne Al`Qaida.....


registracija
17/10/07

Radmila, 07.06.11. 15:39

Na zapadu nista novo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika