07.06.2011. / 16:02

Autor: Hina

Najnovija knjiga Miroslava Radmana veliki hit u Francuskoj

Francuski tjednik Le Point Radmanovoj je knjizi posvetio članak i naslovnicu na kojoj ga predstavlja kao "čovjeka koji obećava besmrtnost... (ili gotovo)", a o knjizi je riječi bilo i u emisiji Le Grand Journal francuskoga Canala + u kojoj je gostovao i Miroslav Radman.

U emisiji Le Grand Journal francuskoga Canala  U emisiji Le Grand Journal francuskoga Canala Najnovija knjiga Miroslava Radmana objavljena u Francuskoj pod naslovom "S onu stranu naših bioloških ograničenja" izazvala je veliku pozornost francuske javnosti, a o njoj su izvijestili ugledni francuski elektronski i tiskani mediji.

Francuski tjednik Le Point Radmanovoj je knjizi posvetio članak i naslovnicu na kojoj ga predstavlja kao "čovjeka koji obećava besmrtnost... (ili gotovo)", a o knjizi je riječi bilo i u emisiji Le Grand Journal francuskoga Canala + u kojoj je gostovao i Miroslav Radman.

"Iznenađenje je što sam se u povodu moje knjige našao na naslovnici francuskog najčitanijeg ozbiljnog tjednika Le Point", izjavio je Radman. "To mi je veliki kompliment, jer mi je oduvijek stalo da se znanost približi publici - onima koji stvarno plaćaju naša istraživanja", dodao je Radman, priopćila je agencija za odnose s javnošću McCann Erickson.

Francuski tjednik Radmana je predstavio u prilogu o petnaest vodećih francuskih znanstvenika iz svih područja znanosti pod naslovom "Ovi avanturisti znanosti promijenit će naš život".

Radman u knjizi, koju je u Francuskoj 1. lipnja objavila izdavačka kuća Le Plon, govori "o životu i smrti, istraživanju i istraživačima uz veliku dozu kritike te o duhu vremena u kojem živimo, naglašavajući potrebu da se emancipiramo i u odnosu na svoja biološka ograničenja i u odnosnu na tradicije koje njegujemo kao paraziti koji koče razvoj", dodaje se u priopćenju.

Radman naglašava potrebu za promjenama upirući pritom prstom u sterilnost pretjeravanja u primjeni "principa opreza" naglašavajući važnost vizija i vizionara nasuprot strahu od imaginacije i kreativnosti kao motora ljudskog razvoja. Posebno se osvrće na uzroke ekonomskog i tehnološkog zaostajanja Europe iza Kine i SAD-a pitajući se zašto su Europljani tako uplašeni i konzervativni.

"Ova knjiga najavljuje sjajno i još tajno otkriće. Ona na fascinantan način priča o genezi. Kako od dvije bakterije gotovo stići do eliksira mladosti? Usto knjiga se bavi filozofskim, društvenim i duhovnim pitanjima koja bi takav biološki napredak mogao nametnuti. Među njima je i temeljno pitanje kakav će biti naš svijet, dosegnemo li besmrtnost", ističe Radmanov francuski nakladnik.

Preporučujući knjigu svima bez iznimke, francuska kritičarka Chantal Le Montagner naglašava kako je "knjiga početak novog žanra", dodajući da se knjiga, "zahvaljujući vještoj mješavini osobnog i znanstvenog čita u jednom dahu".

Le Montagner dodaje kako je riječ o knjizi u kojoj su "znanstvene informacije posve razumljive i čitaju se bez napora zahvaljujući imaginativnoj upotrebi metafora i primjera".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika