07.06.2011. / 16:11

Autor: Hina

Uskoro izlazi prvi roman Arthura Conana Doylea

U središtu romana su razmišljanja o životu glavnoga junaka Johna Smitha koji je zbog teške bolesti kostiju prikovan uz krevet

WikipediaWikipediaNedovršeni prvi roman Arthura Conana Doylea "Narrative of John Smith", napisan između 1883. i 1884., bit će prvi put objavljen ove jeseni, prenosi BBC.

Conan Doyle je dovršeni roman poslao izdavaču, no rukopis se izgubio u pošti pa ga je autor morao rekonstruirati po sjećanju. Nakon toga ga više nije uspio završiti, a tri godine poslije objavio je prvi roman o Sherlocku Holmesu.

Rachel Foss, kustosica odjela za rukopise suvremene književnosti u British Library, roman namjerava objaviti ove jeseni.

U središtu romana su razmišljanja o životu glavnoga junaka Johna Smitha koji je zbog teške bolesti kostiju prikovan uz krevet. Roman se bavi razmišljanjima Johna Smitha o raznim temama, od politike do vjere, a uključuje i nekoliko njegovih dijaloga s domaćicom, gospođom Rundle.

"Ona je, zapravo, preteča gospođe Hudson", kaže Rachel Foss, misleći na domaćicu Sherlocka Holmesa.

Vezane vijesti

Knjiga: Krimić o misterioznoj krađi Mona Lise iz Louvrea

Knjiga: Krimić o misterioznoj krađi Mona Lise iz Louvrea

Uzbudljivi roman 'Valfierno' španjolskog pisca Martína Caparrósa pripovijeda o nikad riješenoj tajni: stvarnoj krađi Leonardova remek-djela 1911.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika