07.06.2011. / 19:44

Autor: Nacional.hr

Ipak stečaj: HGSpot zatvorio svoje dućane i čeka odluku banaka

Propast HGSpota započela je još prije dvije godine kada su što zbog gospodarske krize, što zbog prevelike ekspanzije došli u nezavidnu financijsku situaciju

Hrvoje PrpićHrvoje PrpićHGSpot objavio je na web stranicama Zagrebačke burze kako je podnesen prijedlog za otvaranje stečaja te tvrtke. Stečaj je zatražio jedan od dobavljača HGSpota Microline, a to bi ujedno mogao biti kraj jednom velike i uspješne tvrtke za prodaju elektroničkih i elektronskih uređaja.

Podsjetimo, propast HGSpota započela je još prije dvije godine kada su što zbog gospodarske krize, što zbog prevelike ekspanzije došli u nezavidnu financijsku situaciju. Tada su uskočile banke koje su se dogovorile, reprogramirale kredite i odobrile restrukturiranje HGSpota. U Upravu je vraćen jedan od osnivača tvrtke, Hrvoje Prpić koji je pokušao rebrandiranjem HGSpota i dogovorom s dobavljačima vratiti poslovanje u pozitivu. No, poslovanje je cijelo vrijeme na granici.

Prema neslužbenim informacijama, banke bi stečajem HGSpota mogle izgubiti i do 100 milijuna kuna u neplaćenim kreditima, a u ništa boljoj situaciji ne nalaze se dobavljači čija roba nije plaćena.

Kako se navodi u obavijesti na stranicama burze, o daljnjim će događajima javnost biti obaviještena na vrijeme.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika