08.06.2011. / 14:00

Autor: Totalsport

Video: I u Australiji transparent podrške Mladiću, policija hapsila Srbe

Uhićeni su novčano kažnjeni (380 australskih dolara) i zabranjeno im je ikad više uprizoriti se na nekoj nogometnoj utakmici u Australiji

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPolicija je u utorak imala pune ruke posla s navijačima srpske nogometne reprezentacije koja je gostovala kod Australije u Melbourneu gdje je susret završio remijem bez pogodaka (0-0).

Prema riječima inspektora Micka Beattieja četvero je ljudi uhićeno, dok ih je sedmero izbačeno sa stadiona zbog nedoličnog ponašanja i alkoholizma. Osim razbijanja boca, paljenja baklji i buktinje ispred stadiona, bilo je tu i pokazivanja transparenta podrške Ratku Mladiću, uhićenom srpskom osumnjičeniku za ratne zločine. "Smrt Tadiću, sloboda Mladiću", "Oslobodite Mladića", pisalo je na njima na engleskom jeziku.

- Ti su idioti mislili da mogu paliti baklje u toj gužvi. Samo čudom nitko nije zadobio opekline - kazao je Beattie dodavši da je dio navijača tijekom utakmice koristio lasere i trgao sjedalice na stadionu.

Uhićeni su novčano kažnjeni (380 australskih dolara) i zabranjeno im je ikad više uprizoriti se na nekoj nogometnoj utakmici u Australiji.

Podsjetimo, Europska nogometna federacija (UEFA) otvorila je disciplinski postupak protiv Rumunjskog nogometnog saveza čiji su navijači u nedavnoj utakmici protiv Bosne i Hercegovine razvili transparent podrške Ratku Mladiću.

Vezane vijesti

Navijački barbarizam & mafija u HNS-u

Navijački barbarizam & mafija u HNS-u

Hrvatskoj slijedi nova kazna od strane Europske nogometne federacije (UEFA) uslijed divljanja i rasističkih ispada dijela hrvatskih navijača tijekom… Više

Komentari

registracija
28/7/10

jurefrancetić, 17.06.11. 20:48

Tako se to radi.Bravo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika