08.06.2011. / 14:48

Autor: Nacional.hr

Stvorena super-vrsta kanabisa za medicinske svrhe

Nova vrsta ima različite sastojke sa terapeutskim učinkom, uključujući i THCV za koji se tvrtka nada da će biti koristan za dijabetes tipa 2, pretilost i druge poremećaje metabolizma

IlustracijaIlustracijaBritanska farmacauetka tvrtka je uzgojila super vrstu kanabisa koja će pomoći prilikom liječenja širokog spektra zdravstvenih problema, prenosi, My Fox.

Tvrtka GW Pharmaceuticals, koja je prošle godine na tržište lansirala proizvod od kanabisa za liječenja simptoma multiple skleroze, križala je različite tipove ove biljke kako bi dobila novu vrstu koja bi se mogla koristiti za liječenje različitih bolesti. Nova vrsta ima različite sastojke sa terapeutskim učinkom, uključujući i THCV za koji se tvrtka nada da će biti koristan za dijabetes tipa 2, pretilost i druge poremećaje metabolizma.

Znanstvenici tvrde da kanabis do sada nije potpuno istražen i da po tom pitanju ima još puno posla, a nadaju se i da će kombinacijom THCV-a i drugih sastojaka kanabisa uspjeti pronaći lijekove za tretiranje upala i epilepsije.

Vezane vijesti

Početak kraja rata protiv marihuane?

Početak kraja rata protiv marihuane?

Suradnik u neprofitnoj ustanovi Independent Institute Anthony Gregory piše za Huffington Post o apsurdnom američkom ratu protiv lakih droga koji se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika