09.06.2011. / 12:38

Autor: Totalsport

WTA Kopenhagen: Teška pobjeda Petre Martić

Inače, Halep je trenutno 60., a Martić 112. na svjetskoj rang-ljestvici

Petra MartićPetra MartićIako je imala set i 5-1 u drugom, hrvatska tenisačica Petra Martić vrlo je teško, sa 6-3, 5-7, 7-5, pobijedila Rumunjku Simonu Halep u ogledu 2. kola WTA turnira u Kopenhagenu.

Bio je to prvi susret dviju tenisačica rođenih 1991. godine, a trajao je čak dva sata i 49 minuta, iako je mogao završiti puno ranije. Kao što smo spomenuli, Petra Martić je nakon osvojenog prvog seta u drugom setu povela s 5-1. No, Rumunjka se nije predala i sa šest uzastopnih gemova je odvela meč u treći set. U njemu je Martić opet bolje krenula, imala je 2-0 i 3-1, ali se Rumunjka još jednom vratila, te je s tri uzastopna gema povela s 4-3. Martić je kod 4-4 propustila tri break-lopte, ali je kod 5-5 oduzela servis Simoni Halep, te odservirala za pobjedu.

Da će to biti čudan meč, pokazao je već prvi servis-gem Rumunjke, u kojem Martić nije iskoristila niti jednu od sedam break-lopti! Svejedno, hrvatska tenisačica je oduzela servis Halep u osmom gemu, a nakon toga iskoristila servis za prvi set.

Martić je ukupno u meču realizirala 6 break-lopti od 21 prilike, a Halep 5 od 14.

Inače, Halep je trenutno 60., a Martić 112. na svjetskoj rang-ljestvici.

U četvrtfinalu će Martić igrati protiv Ukrajinke Alone Bondarenko, nekoć 19., a danas tek 114. tenisačice svijeta. Bit će to njihov prvi susret.

WTA Kopenhagen, 2. kolo:

Martić - Halep 6-3, 5-7, 7-5

Vezane vijesti

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Na Olimpijskim igrama Čilić, Karlović i Martić

Hrvatski teniski savez je dobio potvrdu iz ITF-a da će na olimpijskom turniru u Londonu ovog ljeta pravo nastupa od hrvatskih tenisača i tenisačica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika