Objavljeno u Nacionalu br. 443, 2004-05-11

Autor: Berislav Jelinić

OBRAT U SLUČAJU GRANIĆ

Afera koja će uzdrmati poziciju Željka Žganjera

Epilog afere oko kupoprodaje dionica Končara i oslobađanje optuženih Mete Granića i Darinka Bage pokazao je kako je predstava bila potrebna samo šefu Uskoka Željku Žganjeru

U ponedjeljak navečer oko 19 sati Nacional je u njegovu domu razgovarao s Matom Granićem, koji je za Nacional ekskluzivno opisao što se s njim događalo od prošlog petka do ponedjeljka poslije podne.U ponedjeljak navečer oko 19 sati Nacional je u njegovu domu razgovarao s Matom Granićem, koji je za Nacional ekskluzivno opisao što se s njim događalo od prošlog petka do ponedjeljka poslije podne.“Zaprepaštena i zgrožena”, tako je svoju reakciju na prve vijesti o uhićenju Mate Granića novinarima u petak, 7. svibnja, opisala ministrica pravosuđa i predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare-Ožbolt. Zamoljena da komentira moguću upletenost jednog od osnivača i počasnog predsjednika stranke u malverzacije s dionicama tvrtke “Končartrgovina i zastupstva”, ministrica je umjesto odgovora posegnula za klišejom o tome kako pravna država mora funkcionirati bez obzira na to o kome je riječ te požurila objasniti kako se Granić od DC-a distancirao još u prosincu prošle godine, nakon izvanredne stranačke konvencije na kojoj je ona izabrana za novu predsjednicu.
“Dok ne završi istraga, nemam namjeru iznositi nikakve kvalifikacije”, zaključila je Vesna Škare-Ožbolt, dodavši kako ju je informacija o Granićevu uhićenju iznenadila jer je to u suprotnosti s idejama za koje se zauzimao u politici. Idejama koje je i sama, nakon prvog izbornog poraza HDZ-a u siječnju 2000., spremno slijedila napuštajući tu, kako se tada činilo, stranku gubitnika.
Distanciranje DC-a od Mate Granića nastavljeno je i u medijskim napisima sljedeći dan kad ga je Vesna Škare-Ožbolt svrstala među takozvane pasivizirane članove stranke te podsjetila i na njegovu izjavu tjedniku Globus da HDZ ne bi napustio da je znao kako će se vodeća ekipa promijeniti. U nedjelju je već znatiželjne novinare obavještavala o tome kako je s Granićem posljednji put razgovarala u siječnju, no u posljednjem intervjuu što ga je u ponedjeljak, 10. svibnja, objavio Večernji list, ministrica je otišla i korak dalje. Odgovarajući na pitanje o mogućim posljedicama u slučaju da ne bude dovoljno dokaza za podizanje optužnica protiv uhićenih, rekla je: “Ne želim ulaziti u tu priču, iako sumnjam da bi se USKOK igrao s optužbama.” Takva je vjera u pravnu državu nagrađena već koji sat poslije kad su Mate Granić i Darinko Bago pušteni iz pritvora jer je, ironično ali upravo zbog nedostatka dokaza, istražni sudac odlučio negativno odgovoriti na zahtjev USKOK-a o pokretanju istrage.
Novinari i dalje opsjedaju Vesnu Škare-Ožbolt, ovog puta s pitanjem ima li podataka koji potkrepljuju njezinu tvrdnju da USKOK ne bi išao u takvu operaciju da nema čvrste dokaze. Njoj bi, kaže, bilo jako čudno da USKOK procesuira ljude bez dokaza. Ona, kao ministrica pravosuđa, baš kao ni, kako vjeruje, premijer Ivo Sanader, nisu bili obaviješteni o ovoj USKOK-ovoj akciji. USKOK radi neovisno, kaže predsjednica DC-a koja je vlastitu samostalnost u medijskim istupima nakon najnovijeg obrata odlučila žrtvovati da bi djelić medijske pažnje podijelila sa svojim stranačkim kolegama. Oni će se o USKOK-ovoj akciji, najavila je, očitovati na sjednici stranačkog predsjedništva u srijedu, 12. svibnja.

Kada bi više čitao hrvatske zakone, Žganjer bi znao da je u postupku protiv Granića i Bage počinio više drastičnih proceduralnih pogrešaka Mate Granić je o istrazi koju protiv njega provodi Uskok doznao preko Ivana Zvonimira Čička, koji je bio upoznat s detaljima tajne akcijeU ponedjeljak navečer oko 19 sati Nacional je u njegovu domu razgovarao s Matom Granićem, koji je za Nacional ekskluzivno opisao što se s njim događalo od prošlog petka do ponedjeljka poslije podne, kad se iz bolnice za osobe lišene slobode zaputio kući. Granić je u bolnici završio zbog bolova u prsima, a kako otprije ima problema s tlakom, sumnjalo se na predinfarktno stanje.
NACIONAL: Što se točno dogodilo u petak, kad ste službeno doznali za obradu USKOK-a? – U petak ujutro odveo sam unuka u vrtić. Nedugo pošto sam se vratio kući ispred ulaznih vrata pojavila se policija. Odmah su mi rekli da bih trebao poći s njima te da ću ići istražnom sucu i najvjerojatnije ostati u pritvoru. Ta me je vijest šokirala. Odmah potom nazvao sam Miroslava Šeparovića. On se tada nalazio 100 metara ispred ulaza u Haaški zatvor. Pošto sam mu ukratko objasnio o čemu se radi, rekao mi je da odem s policijom i dam svoj iskaz. Nakon nekoliko minuta preporučio mi je da u međuvremenu za odvjetnika angažiram i Krešimira Svilajkovića.
NACIONAL: Kamo su vas policajci odveli? – Odveli su me u policijsku postaju, gdje sam prvo njima dao iskaz. Uopće mi nije bilo jasno za što me terete. Pa zar je moguće da sam kriv zato što sam s nekim razgovarao o mogućem zaključenju posla i na kraju to odbio učiniti zbog osobnih sumnji u kvalitete i motive čovjeka s kojim sam razgovarao? Velimir Delonga mi je nudio gotovinu i izbjegavao posao zaključiti legitimno, preko tvrtke koju sam za to registrirao. Dakle, htio je izbjeći moguće plaćanje za obavljeni posao preko računa. Te detalje sam vrlo kratko objasnio i u policiji. Potom sam s odvjetnikom u policiji čekao cijeli dan. Od 9 ujutro do 18.30 proveo sam u policijskoj postaji. Kasnije sam saznao da je već u 17.30 odlučeno u kojoj ću ćeliji biti pritvoren, iako sam istražnoj sutkinji odveden tek poslije 19 sati.
NACIONAL: Kad ste dali iskaz dežurnoj istražnoj sutkinji? – To se dogodilo tek oko 20.50 sati. Ni nakon našeg upornog raspitivanja nisu nam znali reći koga ili što toliko čekamo da dam svoj iskaz. Ne znam čemu je to služilo. Nakon ispitivanja koje je završilo oko 22.30, sutkinja je donijela rješenje o pritvoru, kako ne bih u roku od 48 sati radio utjecaj na svjedoke.
NACIONAL: Kako je tekao vaš odlazak u pritvor? – U Remetinec sam stigao oko 23.30 sati. U sobi gdje su me smjestili bile su dvije osobe zbog problema s opojnim drogama, jedna zbog problema s prostitucijom. Svi su srednje dobi. Jedan od njih mi je čak dao neke pravne savjete. I sve zatvorsko osoblje prema meni je bilo vrlo korektno. U Remetinec sam stigao samo s pidžamom i četkicom za zube.
NACIONAL: Što ste radili i o čemu ste razmišljali u pritvoru? – Igrao sam šah, pričao i gledao televiziju. Naravno, stalno sam razmišljao kako je moguće da sam se našao u takvom okružju. O tome što mediji pišu o mom pritvaranju mogao sam doznati putem televizije i čitajući samo jedne dnevne novine.
NACIONAL: Što vam je u pritvoru najteže palo? – Daleko najteže trenutke proživio sam u subotu navečer. S ostalim pritvorenicima gledao sam Noćnu moru, emisiju Željka Malnara na OTV-u, u kojoj je gostovao Željko Žganjer, ravnatelj USKOK-a. To je bilo grozno. Nisam siguran bi li si igdje na svijetu osoba koja obnaša takvu funkciju dopustila takvo medijsko gostovanje i osvrt na slučaj u kojem još nije podignuta optužnica. To mi je sasvim sigurno bio jedan od najgorih trenutaka u životu. Svi smo to u ćeliji zajedno gledali i to me je teško pogodilo.
NACIONAL: Kako komentirate Žganjerove izjave u Slobodnoj Dalmaciji po kojima je vaše pritvaranje doprinos USKOK-a moralnoj higijeni hrvatskog društva? – Iako za razliku od nekih ne bih želio ništa prejudicirati, mislim da će Žganjer na kraju morati dobro promisliti o postupku koji je protiv mene pokrenuo. Nakon što sam vidio njegov istup na OTV-u, jako sam slabo spavao.
NACIONAL: Kako ste proveli nedjelju i ponedjeljak? – Probudio sam se jako rano i nedjelju sam proveo strahujući što će se dogoditi u ponedjeljak. U ponedjeljak sam se probudio u 5 ujutro, ubrzo se obrijao i čekao odlazak na saslušanje. Odvjetnici su me hrabrili, prenijeli su mi i obiteljske i prijateljske podrške i nadao sam se dobrom završetku. Po davanju iskaza vratili su me u Remetinec i negdje u rano poslijepodne osjetio sam stezanje u predjelu lijeve strane prsnog koša. Već deset godina imam povišen krvni tlak za što imam propisanu terapiju. Oko 14 sati obratio sam se pritvorskoj liječnici. Ona je odmah sugerirala odlazak u bolnicu, ali ja na to do 16 sati nisam pristao. Odlučio sam poslušati njen savjet prije no što sam doznao za odluku istražnog suca. U bolnici za osobe lišene slobode učinili su mi EKG test koji je pokazao granične rezultate. Potom sam doznao i za odluku o puštanju iz pritvora, pa sam se došao doma presvući prije no što odem na dodatnu liječničku kontrolu.
NACIONAL: Darinko Bago izjavio je da vas je prekorio kad ste spominjali posao zbog kojeg ste pritvoreni te da ste se upustili u nešto što uopće ne razumijete. Jeste li vi uopće razumjeli u što se upuštate i što vam stavljaju na teret? – Rekli su mi da sam osumnjičen za pokušaj pomaganja u primanju mita. Nije mi bilo jasno kako bih mogao biti osumnjičen za posao koji se uopće nije realizirao, upravo zato što sam sumnjao da Delonga ne želi raditi zakonito. Delonga već dulje vrijeme pokušava prodati te dionice. Bagi je svašta nudio preko raznih posrednika, ali on ništa nije prihvaćao. Tek kada je Končar odlučio da će otkupiti dionice, dogovorio sam se s Delongom da razgovaramo o mogućnosti sklapanja posla. Delonga je mene prvi kontaktirao i dogovorili smo se da bi posrednička cijena bila oko 450 tisuća kuna, što je oko 5 posto od cijelog iznosa. No posao nismo realizirali jer on nije htio raditi zakonito. Bago nikada nije tražio nikakav novac od Delonge. Ja to nikada nisam čuo, niti je Bago sa mnom o tome razgovarao. Štoviše, Bagi nije bilo drago što sam se uopće našao u razgovorima s tim ljudima.
NACIONAL: Ako pretpostavimo da do formalnog okončanja postupka neće biti dokazana vaša krivnja, tko i kako može nadoknaditi štetu koju ste zajedno s obitelji pretrpjeli? – Prvo želim pričekati kraj postupka, a potom ću se s odvjetnicima konzultirati o mogućim daljnjim koracima. No već sad mogu reći da je mojoj obitelji i meni osobno, kao i mojim prijateljima i partnerima, nanesena ogromna šteta. Ja sam u sljedeći petak s jednom uglednom stranom bankom trebao potpisati najmanje 100 tisuća kuna vrijedan godišnji ugovor za političke i strateške konzultacije. Ne znam hoću li ga uspjeti realizirati. Pregovarao sam i s dvije međunarodne organizacije o sličnim angažmanima. Prave razmjere moguće štete sad mi je teško sagledati. Svatko mi je mogao reći da sam bolji ili lošiji političar, ali nitko nikada nije dovodio u pitanje moje poštenje.
NACIONAL: Kako komentirate izjave Vesne Škare-Ožbolt i Stipe Mesića nakon vašeg uhićenja? – Uopće ih ne bih komentirao.

Željko Žganjer, ravnatelj Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala, doživio je u ponedjeljak, oko 16 sati, debakl koji će ga, po svemu sudeći, koštati funkcije i karijere. Krešimir Devčić, istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu, tada je priopćio odvjetnicima bivšeg šefa DC-a Mate Granića i direktora “Končara” Darinka Bage da njihovi klijenti mogu napustiti pritvor te da čak neće dopustiti ni da se protiv njih dvojice provede istraga kako bi se vidjelo jesu li tražili ili uzeli mito od Velimira Delonge, bivšeg šefa “Končar trgovine i zastupstava”.
To će, po svemu sudeći, biti epilog korupcionaške afere u Žganjerovoj režiji, koja je Graniću, Bagi i njihovim obiteljima nanijela nepopravljivu štetu i uzdrmala poslovni imidž “Končara” s možda katastrofalnim posljedicama za njegove poslovne rezultate. Najvjerojatnije zbog huškačkih Žganjeroviha izjava, Graniću je u ponedjeljak popodne i pozlilo zbog visokog tlaka te je iz remetinečkog pritvora hitno prebačen u bolnicu za osobe lišene slobode na Svetošimunskoj cesti blizu Policijske akademije.
Zbog neprimjerenih i preuranjenih izjava Žganjer bi se nakon takvog epiloga uskoro mogao suočiti s nizom neugodnih pitanja. Da mu neće biti lako, za Nacional su posredno potvrdili i iz samog vrha Državnog odvjetništva, tvrdeći da je Žganjer postupao na svoju ruku dok je glavni državni odvjetnik Mladen Bajić bio na službenom putu u Haagu.
Granić i Bago privedeni su u petak prijepodne na informativni razgovor u policiju i zadržani u pritvoru zbog sumnji da su od Delonge tražili mito kako bi on “Končaru” prodao svoje dionice jedne od “Končarovih” tvrtki. Njihovo zadržavanje u pritvoru začas se prometnulo u jednu od najvećih korupcionaško-medijskih afera u novijoj hrvatskoj povijesti. Iako su mediji slučaj ionako, logično, tretirali kao prvorazrednu senzaciju, Žganjer je početkom vikenda u toj korupcionaškoj aferi dodatno dolio ulje na vatru.
Žganjer je u subotu dao bombastičnu izjavu za nedjeljno izdanje Slobodne Dalmacije. Na naslovnici je otisnuta njegova izjava: “Imamo dovoljno dokaza i zato vjerujemo kako će sudac sutra odrediti produljenje pritvora Graniću i Bagi”. Žganjer je za Slobodnu Dalmaciju izjavio i da je obrada nad Granićem i Bagom doprinos njega i USKOK-a moralnoj higijeni hrvatskog društva. Rekao je i da će se Granić i Bago morati oznojiti kako bi sa sebe skinuli odgovornost.
Potom je, slijedeći loš primjer nekolicine ministara iz Sanaderove vlade, bio ekskluzivan gost u “Noćnoj mori”, opskurnoj kontakt-emisiji Željka Malnara na zagrebačkoj lokalnoj televiziji OTV. Iako bi zbog digniteta funkcije koju obnaša Žganjer doista pažljivo morao birati gdje će i kako javno istupati, on je ondje u “biranom” društvu dao izjave koje bi trebale zabrinuti svakog normalnog hrvatskog građanina. Uživajući u pohvalama zbog spektakularnog pothvata, otkrio je gledateljima OTV-a da i u Njemačkoj ima korupcije, pričao o psihosocijalnim uzrocima korupcije u balkanskom društvu potaknut reminiscencijama iz obiteljske prošlosti novinarke koja ga je intervjuirala i na koncu se zahvalio Malnaru zato što je pronašao pravu riječ kad je umjesto njega na pitanje voditeljice vulgarno odgovorio da bi bilo “jebeno živjeti u državi pod utjecajem organiziranog kriminala”. Uz to, Žganjera je, kao zadnjeg klošara s ceste, nekoliko gledatelja izvrijeđalo prostačkim izjavama. Postavlja se pitanje ? kakva je to država u kojoj čovjek, koji bi za sve morao biti nedodirljiv, nastupa u emisiji za marginalce, gdje se hvali time kako ga iz Bruxellesa i Strasbourga zovu svaka dva mjeseca i pitaju što radi. Kakav je to šef USKOK-a kojem na televiziji govore da je “ridikul” i tjeraju ga u k?.? Žganjerovim nastupom kod Malnara konsternirani su i u vrhu Vlade gdje tvrde da nemaju nikakve veze s bezrazložnim uhićenjem Mate Granića.
”Željku Žganjeru bilo bi bolje da, umjesto rekreativnog trčanja po nasipu i gostovanja u emisiji ‘Noćna mora’ Željka Malnara na OTV-u, malo više čita hrvatske zakone. Tada bi vjerojatno znao da je u postupku koji je pokrenuo protiv Mate Granića i Darinka Bage već počinio neke drastične proceduralne pogreške samo da bi pritiskom na pravosuđe bespotrebno osigurao njihov dug boravak u pritvoru”, izjavio je za Nacional Miroslav Šeparović, odvjetnik Mate Granića, bivšeg čelnika Demokratskog centra i ministra vanjskih poslova iz vremena bivše vladavine HDZ-a, također konsterniran Žganjerovim skadaloznim nastupom u subotu navečer na OTV-u. Kad je već htio hapsiti, Žganjer je mogao početi od vlasnika televizije na kojoj je nastupao, koji su do tog i ostalih medija došli na kriminalan način. Granić je gledao njegov nastup u remetinečkom pritvoru s dvojicom dilera droge, obučen u trenirku jednog od svojih novih sustanara, jer osim pidžame i četkice za zube nije imao drugih osobnih stvari.
Kako je i zbog čega Mate Granić završio u zatvoru? Kako je on uopće doznao da USKOK vodi istragu o njemu? Velimir Delonga, USKOK-ov “tajni agent” koji je zajedno sa Žganjerom strpao Granića i Bagu u pritvor, bio je 12 godina direktor “Končarove” tvrtke Trgovina i zastupstvo, a otkaz je dobio prošle godine jer nakon isteka trećeg mandata Nadzorni odbor nije produžio govor.
Sradnja je prekinuta jer su mu Bago i Nadzorni odbor zamjerili Delongi što je bez valjane zaštite povrata novca posudio holdingu “Sunce” u vlasništvu Jake Andabaka 10 milijuna kuna. Bago tvrdi da je to Delongu naljutilo te mu je Delonga rekao da će zbog toga požaliti. Odmah potom Delonga se zaposlio u holdingu kojem je posudio spornih 10 milijuna kuna.
Delonga je sa svojih nekoliko kolega, dioničara s povlaštenim dionicama, želio prodati svoje dionice za 7,2 milijuna kuna “Končaru”, tom istom Bagi koji ga je otjerao iz tvrtke. Delonga je smatrao da im se treba isplatiti i dividenda od 1,3 milijuna kuna. Kako je četiri puta nudio dionice Bagi a ovaj ga nije htio primiti ni na telefon, preko Jake Andabaka pokušao je lobirati preko njegova šurjaka Mate Granića, supruga Bagine sestre Jadranke. U međuvremenu su se strateški planovi “Končara” promijenili. Zbog toga što strateški partneri nisu htjeli ući u tvrtku zbog neriješenih odnosa s malim dioničarima, Uprava je odlučila da ipak kupe te dionice i riješe vlasničko-pravne odnose, kako bi pripremili tvrtku za prodaju. Tako su se podudarili interesi “Končara” i Delonge. Ne znajući za takvu odluku Uprave “Končara”, Andabak je ponovo tražio Granića da intervenira za Delongu te ga molio da se s njim sastane. Granić se sastao s Delongom na svom uobičajenom mjestu za sastanke ? na Mirogoju. Kako je bilo ružno vrijeme, sjeli su u gostionicu poznatu kao “Kod veselog mrtvaca”, a nakon toga su izišli i van. Tada još Granić nije imao ured svoje novoosnovane tvrtke za konzalting “Magra”. Prostorije za ured našao je tek nakon tri tjedna u Petrinjskoj. Iako izgleda opskurno, Mirogoj je godinama uobičajeno mjesto Graniću za sastanke jer se nalazi na putu prema njegovoj kući u Remetama, samo dva kilometra od “Veselog mrtvaca”. Uz to, kod Mirogoja uvijek ima mjesta za parkiranje tako da za tu Granićevu naviku znaju svi koji su ikada stupili s njim u kontakt.
Granić je za posredničke usluge, na koje je kao novopečeni poduzetnik imao potpuno pravo, tražio 340.000 kuna. I to je tražio od Delonge, da mu se plati na račun novoosnovane tvrtke, s tim da se plati i PDV. Sve mu je postalo sumnjivo kad je Delonga od njega uporno tražio da mu plati uslugu u gotovini, što je Granić odbio. U međuvremenu mu je čak i Andabak rekao da Delonga nije dobar čovjek, što je Graniću povećalo oprez. Uglavnom, posao na kojem je Granić kao lobist htio zaraditi prvi novac za svoju tvrtku, “Končar” kupiti a Delonga prodati svoje dionice, nikada nije napravljen.
Taj Granićev posao bio bi legalan, pitanje je samo koliko je moralan, zbog toga što je morao lobirati kod svog šurjaka Bage. No o pitanju morala ne odlučuju USKOK i Žganjer nego o tome prosuđuje javnost.
Da Granića prijavi policiji, Delongu je nagovorio zagrebački dogradonačelnik Milan Bandić, kojem je bivši “Končarov” direktor došao po savjet. Bandić je u priopćenju za javnost, nakon što je USKOK najavio da će ga pozvati za svjedoka, izjavio da je Delonga bio kod njega, ali da mu nije rekao tko od njega traži mito i tko ga navodno ucjenjuje. Tipično bandićevsko objašnjenje i pranje. U cijelom slučaju u najlošijem svijetlu pokazala se ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt, koja je svojim izjavama šokirala i prijatelje, i kolege u Vladi, i javnost koja razumije kontekst. Do jučer najbolja Granićeva prijateljica i suosnivačica DC-a, danas mu je okrenula leđa. Barem je mogla šutjeti dok ne završi istraga. Lijepo nije postupio ni predsjednik Mesić koji je u svom sarkastičnom tonu osudio Granića prije reda.
Kako je Granić doznao da se oko njega plete USKOK-ova mreža? U srijedu oko 22.15 nazvao ga je prijatelj Mirko Ljubičić, zvani Šveps, i rekao mu da je bio s Ivanom Zvonimirom Čičkom. Čičak mu je rekao da USKOK prisluškuje i snima Granića i da se protiv njega vodi velika istraga te da će biti uhićen. Rekao mu je i razlog ? prodaja “Končarovih” dionica. Sutradan ujutro otišao je do Ive Pukanića, direktora NCL Media Grupe, i ispričao mu cijeli događaj i sve svoje relacije s Delongom, Andabakom i cijelu priču o dionicama. Nakon što ga je pažljivo saslušao, Pukanić mu je savjetovao da istog trenutka ode u Državno odvjetništvo ili USKOK i sam se prijavi te da kaže kako zna da se protiv njega vodi istraga i da je on voljan sve sam ispričati što ih god zanima. Kako je Mladen Bajić bio u Haagu i vraćao se tek sutradan, Granić nije uspio razgovarati u Državnom odvjetništvu jer je drugi dan uhićen, nakon što mu je prisluškivan telefon, USKOK je doznao da je Granić doznao za njihovu akciju.
Gdje je USKOK pogriješio? Granića se zbog tog djela moglo pozvati na obavijesni razgovor, provesti istragu ili jednostavno podići tužbu. Djelo nije počinjeno, a da i jest, veliko je pitanje radi li se o kriminalu. Zašto je Žganjeru trebala ovakva predstava? Priča se da mu se fotelja jako klima i da mu je trebala spektakularna akcija, jer s otmicom Zagorčeva sina slabo stoje stvari. Zbog iskaza prošlotjednih svjedoka optužbe protiv Petrača i njegova sina Novice sve se više tope. Žganjeru je trebao novi kapitalac. Očito je izabrao pogrešnog, a po svemu sudeći ništa iz “slučaja Ortynski” nije naučio.
A tko će Mati Graniću platiti štetu koju je pretrpio zbog takve pravosudne i medijske halabuke, koja ga je u očima javnosti prikazala kao kriminalca? Hoće li tu štetu platiti Željko Žganjer ili Državno odvjetništvo? Isto tako treba postaviti pitanje Žganjerovu USKOK-u: kakva je to tajna istraga o kojoj sve zna jedan Ivan Zvonimir Čičak?

Vezane vijesti

Sanader mi je sredio kredit u Hypo banci

Sanader mi je sredio kredit u Hypo banci

Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu nastavljeno je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočenjem bivšeg ministra vanjskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika