10.06.2011. / 21:22

Autor: Hina

Ivanu Čehoku jednomjesečni istražni zatvor

U sklopu istrage koju je USKOK pokrenuo protiv njih bit će saslušano 40-ak svjedoka i građevinski vještak. Doznaje se da su se prije dovođenja na sud u USKOK-u branili šutnjom

Ivan Čehok tijekom privođenja (Pixsell)Ivan Čehok tijekom privođenja (Pixsell)Varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku te vlasniku tvrtki T7 Grupa i T7 Vis Davoru Patafti i članici uprave T7 Grupe Narcisi Huljev, koje USKOK tereti da su malverzacijama pri kupnji i prodaji nekretnina oštetili grad Varaždin za 29 milijuna kuna, sutkinja istrage zagrebačkog Županijskog suda Jadranka Mandušić poslijepodne je odredila jednomjesečni istražni zatvor.

Zatvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, rekla je Hini sutkinja Jadranka Mandušić.

Braniteljica Ivana Čehoka, odvjetnica Jasna Novak najavila je žalbu na odluku o određivanju zatvora.

U sklopu istrage koju je USKOK pokrenuo protiv njih bit će saslušano 40-ak svjedoka i građevinski vještak. Doznaje se da su se prije dovođenja na sud u USKOK-u branili šutnjom.

Iako je u tom slučaju više okrivljenih, USKOK je istražni zatvor tražio samo za Čehoka, Pataftu i Huljev.

Istragu protiv Ivana Čehoka, Davora Patafte i direktora komunalnog poduzeća Varkom Tomislava Kezelja, USKOK je prema neslužbenim informacijama pokrenuo još 2010. Jučer je pak istragu proširio protiv Čehoka, Patafte, Huljev, bivšeg varaždinskog gradonačelnika Hrvoja Vojvode i tvrtki T7 Grupa i T7 Vis.

Čehoka i suosumnjičene tereti se da su se od svibnja 2008. povezali u zajedničko djelovanje s namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi na štetu Varaždina. Čehoka se sumnjiči da je zlouporabio položaj jer je kao gradonačelnik pogodovao tvrtkama Patafte u zaključivanju poslova s gradom Varaždinom.

Sumnja se da su uz pomoć sudskog vještaka vrijednost zemljišta, koja je Patafta prodavao i mijenjao s gradom, procjenjivali na znatno veće iznose od tržišnih.

O navodnim malverzacijama na štetu grada Varaždina mediji su već ranije izvještavali, a Čehok je to u više navrata opovrgavao. Uoči uhićenja rekao je da nije utjecao na odluke gradskog vijeća o kupovini i zamjeni zemljišta. Uhićen je nakon što mu je Hrvatski sabor jučer ukinuo zastupnički imunitet.

Vezane vijesti

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda nastavit će početkom svibnja razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana… Više

Komentari

registracija
21/2/11

skyway, 10.06.11. 21:31

Dakle, zbogom Cehok, dovidjenja! I ne okreci s sine na ono sto je bilo. A bilo je slabo utoliko sto si s vragom (citaj HDZ-om) tikve sadio, pa ti se razbilo o glavu. A tako malo je trebalo da te po dobru pamtimo...

P.S.
Ima li vise mjesta u zatvorima? Ako nema, moglo bi se jedno krilo Banskih dvora prenamijeniti, ionako nije u funkciji...


registracija
19/6/10

odimidodjimi, 11.06.11. 04:18

Bio si predlagac, idejni tvorac i stvaraoc HDZ koalicije Ivane, koja je nastetila mnogim gradjanima, ali i tebi na kraju dosla glave. Koliko si bio umisljen ali i lakomislen, ni po koju silu nisi htio istupiti iz nje, osim da te iznesu na nosilima...


registracija
11/1/11

Kinezojapanac, 11.06.11. 05:06

Upao Ivan, mali Ivica u teglu pekmeza i ne možeš ga izvadit vani. Nekako ga taj pekmez omamio, osilio se misleći ma ko nam šta može. Ma vidi vraga, mije ni trepnuo kad eto ga u zatvoru i to expresno.

Sad je vrlo izgledno da će mu ovih dana biti ugrađena neka premosnica jer će uslijed promjene ambijenta naglo dobiti srcane smetnje do blagog mozdanog.

Boze to ime Ivo, Ivan, tako privlači resetkaste prostorije da je milina.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika