11.06.2011. / 09:07

Autor: Hina

Sirija: Na prosvjednike pucano iz helikoptera

"Najmanje pet helikoptera nadletjelo je Marat al-Numan i otvorilo vatru iz strojnica kako bi se rastjerali deseci tisuća prosvjednika koji su demonstrirali ulicama grada", rekao je jedan od očevidaca

IlustracijaIlustracijaIz pet sirijskih helikoptera pucano je na prosvjednike koji su se u petak u velikom broju okupili u gradu Maratu al-Numanu, rekli su očevici.

"Najmanje pet helikoptera nadletjelo je Marat al-Numan i otvorilo vatru iz strojnica kako bi se rastjerali deseci tisuća prosvjednika koji su demonstrirali ulicama grada", rekao je jedan od očevidaca. Pucnjava iz helikoptera koristi se prvi put u suzbijanju prosvjeda i nemira u nekom sirijskom gradu.

Grad Marat al-Numan nalazi se 55 km južno od sirijskoga drugog po veličini grada Alepa na glavnoj autocesti prema Damasku. Sirijski ured za obranu ljudskih prava objavio je kako je iz helikoptera pucano na grad nakon što su snage sigurnosti na kopnu ubile pet prosvjednika, no njegovi zaposlenici tvrde da ne raspolažu informacijama prema kojima je u pucnjavi iz helikoptera bilo smrtno stradalih.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika