13.06.2011. / 11:10

Autor: Igor Koruga

Promocija trećeg, tiskanog izdanja časopisa Filmonaut

U Filmonautu možete saznati i u čemu potajno guštaju pripadnici domaće filmske i kulturne scene - s ponosom ističe Tamara Kolarić

U ponedjeljak, 20. lipnja u zagrebačkom Kinu Europa u 20 sati održati će se promocija trećeg izdanja filmskog časopisa Filmonaut, ovoga puta u tiskanom obliku, nakon koje će uslijediti i prigodna projekcija filma. Nakon što je prije godinu dana ugledao svjetlo dana u online izdanju, Filmonaut se, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), iz digitalnih nula i jedinica seli u svijet tiskanih medija.

Da, posjekli smo nešto stabala, prolili dosta tinte, te uložili mnogo truda, strasti i sati rada kako bismo domaćim filmoljupcima omogućili da u rukama drže hrvatski filmski časopis - govori urednica Tamara Kolarić, te dodaje kako je Filmonaut u trećem broju prošao kroz potpuni urednički make-over. Uz restrukturu i preuređenje časopisa, možda je i važnije to što se u ekipu uključila skupina mladih autora koja će čitateljima ponuditi svježe i originalne načine na koje se može promišljati svijet pokretnih slika.

Posebno nam je drago što trećinu časopisa čine kritike filmskog repertoara, što je autorska forma koja sve rjeđe pronalazi mjesto u domaćem medijskom prostoru, a tema je broja posvećena grešnim filmskim zadovoljstvima - filmovima kojima smo privrženi iz potpuno iracionalnih razloga. U Filmonautu tako možete saznati u čemu potajno guštaju pripadnici domaće filmske i kulturne scene - s ponosom ističe Tamara Kolarić.

Filmonaut odnedavno surađuje s britanskim Sight & Soundom, s čijim će se izdavačem i urednikom, u tiskanom izdanju, moći pročitati i intervjui, a o svemu će više riječi biti na večerašnjoj promociji na kojoj će sudjelovati urednici Tamara Kolarić i Mario Kozina, izdavač Dario Juričan, dizajner Luka Sepčić, te dvije cijenjene glumice i prijateljice projekta: europski priznata Zrinka Cvitešić i među kritikom i strukom sve popularnija Marina Redžepović.

U 21 sat se u Kinu Europa očekuje i poslastica za ljubitelje filmskih rariteta: „Kratka noć leptira" („La corta notte delle bambole di vetro", 1971) talijanskog redatelja Alda Lada. Radnja ovog nadnaravnog gialla smještena je u komunistički Prag, a govori o novinaru koji razotkriva elitni klub u kojem se društvena elita okuplja kako bi sudjelovala u političkim spletkama, okultnim ritualima i - orgijama! Film je snimljen na lokacijama u Zagrebu, a u sporednim će se ulogama pojaviti cijeli niz glumačkih veterana: Relja Bašić, Semka Sokolović-Bertok te Fabijan Šovagović, i to u izdanju u kakvom ga još niste vidjeli.

Ulaz na projekciju bit će besplatan, a na kraju će uslijediti tulum tijekom kojeg će se događaj propisno zaliti kako bi Filmonaut i dalje uspješno rastao.

Vezane vijesti

Jewish Film Festival u znaku tolerancije

Jewish Film Festival u znaku tolerancije

Šesto izdanje Festivala židovskog filma Zagreb održat će se od 20. do 26. svibnja u zagrebačkom kinu Europa. Šestu godinu zaredom ovaj festival… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika