14.06.2011. / 14:49

Autor: Martina Čizmić

Apple popustio: Platit će Nokiji naknadu za korištenje patenata

Nagodba će ujedno okončati sve parnice između dviju tvrtki te će Apple platiti naknadu za korištenje tih patenata do sad

Nokia je odnijela pobjedu nad AppleomNokia je odnijela pobjedu nad AppleomDugotrajna pravna bitka između Applea i Nokije oko prava na korištenje bežične tehnologije u mobilnim telefonima napokon je okončana. Naime, američka je tvrtka pristala na nagodbu koja obuhvaća plaćanje prava na korištenja Nokijinih patenata.

Nagodba će ujedno okončati sve parnice između dviju tvrtki te će Apple platiti naknadu za korištenje tih patenata do sad.

"Nagodba je dokazala kako Nokija ima vodeći portfolij patenata u ovoj industriji i omogućuje nam da se usmjerimo na daljnje razvoje", stoji u priopćenju iz Nokije.

Podsjetimo, prve pravne zavrzlame među Appleom i Nokijom započele su još 2009. godine kada je Nokija tužila Apple da neovlašteno koristi desetak njenih patenata za bežičnu tehnologiju u mobilnim telefonima. Apple je potom uložio protutužbu, tvrdeći da Nokija koristi patente koji su razvijeni za iPhone.

Vezane vijesti

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor Applea Tim Cook odbio isplatu 75 milijuna dolara

Direktor informatičkog diva Apple, Tim Cook, odustao je od 75 milijuna dolara dividende od dionica kojima je tvrtka nagradila svoje zaposlenike,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika