14.06.2011. / 19:33

Autor: Hina

NATO ima potrebna sredstva za misiju u Libiji

NATO je u utorak ustvrdio da raspolaže "potrebnim sredstvima" za dovršetak svoje misije u Libiji, odbacujući tvrdnje da bi stanje moglo postati kritično ako se operacije nastave.

Anders Fogh RasmussenAnders Fogh RasmussenNATO je u utorak ustvrdio da raspolaže "potrebnim sredstvima" za dovršetak svoje misije u Libiji, odbacujući tvrdnje da bi stanje moglo postati kritično ako se operacije nastave.

"Nastavljamo održavati pojačani ritam operacije. Jasno je da NATO ima sredstva da održi pritisak nad libijskim čelnikom Moamerom Gadafijem", izjavila je na konferenciji za tisak u Bruxellesu glasnogovornica Atlantskog saveza Oana Lungescu.

"Znamo da za to treba vremena", dodala je ona.

"Nakon sastanka ministra obrane NATO-a prošli tjedan, saveznici i njihovi partneri ispituju kako najbolje opskrbiti potrebnim sredstvima za dovršetak misije. Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen vjeruje da će Savez u tome uspjeti", istaknula je Lungescu.

Do te izjave dolazi nakon što je u petak američki ministar obrane Robert Gates upozorio zapadne saveznike NATO-a o nedostatku vojnih ulaganja i političke volje, što može "kompromitirati" učinkovitost misije u Libiji.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika