15.06.2011. / 11:43

Autor: Igor Koruga

Oduševljenje ekskluzivnim koncertom Renate Pokupić

Svi nazočni nisu krili oduševljenje izvedbom proslavljene mezzosopranistice, već desetak godina jedne od najtraženijih pjevačica na svjetskoj opernoj i koncertnoj sceni kada je riječ o baroknom repertoaru, i pratećeg ansambla, među inima i Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske

Treći koncert iz ekskluzivnog ciklusa donatorskih koncerata Glazbeni salon Gvozdanović održala je, u ponedjeljak, 13.06.2011. godine u Palači Gvozdanović, mezzosopranistica Renata Pokupić. Svi nazočni nisu krili oduševljenje izvedbom proslavljene mezzosopranistice, već desetak godina jedne od najtraženijih pjevačica na svjetskoj opernoj i koncertnoj sceni kada je riječ o baroknom repertoaru, i pratećeg ansambla, među inima i Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske. Na repertoaru je bila epska operna glazba Georga Friedricha Händela ( Kad pate junaci ).

Prije početka koncerta publici i uzvanicima obratio se Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt, iskazavši zadovoljstvo da se ostvaruje projekt namijenjen prikupljanju sredstava za obnovu Palače, raritetnog objekta zagrebačke spomeničke baštine. Podsjetimo se, Glazbeni salon Gvozdanović je projekt kojeg Muzej za umjetnost i obrt realizira u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom i uz potporu Grada Zagreba te Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport. Ugledni glazbenici nastupaju bez naknade, a tvrtka Euro-Unit/Yamaha Music Hrvatska za koncerte besplatno ustupa glazbala.

Nakon koncerta za publiku i uzvanike organiziran je razgled Palače Gvozdanović i domjenak. Uz proslavljenu mezzosopranisticu Renatu Pokupić u razgledu su sudjelovali i članovi ansambla; Jorge Jiménez, violinist, koncertni majstor i umjetnički voditelj ansambla, Tanja Tortić, violina, Vlatka Peljhan, viola, Nika Zlatarić, violončelo, Helena Babić, kontrabas i Pavao Mašić, čembalo. Mezzosopranistica Renata Pokupić i predsjednik Ivo Josipović zadržali su se u Plavom salonu u razgovoru s Miroslavom Gašparovićem, ravnateljem MUO, Vesnom Jurić Bulatović, pomoćnicom ravnatelja MUO i koordinatoricom programa Glazbenog salona Gvozdanović, sa Zlatkom Madžarom, umjetničkim voditeljem Glazbenog salona Gvozdanović i Zrinkom Vrabec Mojzeš, savjetnicom za društvene djelatnosti Predsjednika RH.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika