16.06.2011. / 16:25

Autor: Hina

Beograd: Al Jazeera želi kupiti TV Avalu

Katarska televizija Al Jazeera ponudila je vlasniku srbijanske televizije Avale Željku Mitroviću 25 milijuna eura da joj proda tu televiziju, doznaje u četvrtak beogradski 'Press', navodeći kako je to, ne govoreći o točnom iznosu, potvrdila ravnateljica Avale Bojana Lekić.

Al Jazeera želi kupiti beogradsku TV AvaluAl Jazeera želi kupiti beogradsku TV AvaluKatarska televizija Al Jazeera ponudila je vlasniku srbijanske televizije Avale Željku Mitroviću 25 milijuna eura da joj proda tu televiziju, doznaje u četvrtak beogradski 'Press', navodeći kako je to, ne govoreći o točnom iznosu, potvrdila ravnateljica Avale Bojana Lekić.

TV Avala jedna je od srbijanskih televizija s nacionalnom frekvencijom, a kako prenosi Press, na ovaj način bi preko nacionalne frekvencije u Srbiji išao regionalni program Al Jazeera Balkan, koji bi uskoro trebao početi s emitiranjem pod vodstvom hrvatskog novinara Gorana Milića.

Željko Mitrović, vlasnik tvrtke "Pink media international", u srijedu se, navodi list, u Sarajevu sastao s predstavnicima katarske televizije koji su mu iznijeli svoje planove.

''Željko Mitrović još nije donio konačnu odluku. Al Jazeera je Avalu procijenila na 25 milijuna eura, a Mitrović je prije samo tri dana bio u Londonu i pregovarao s televizijom CNE, koja je spremna uložiti 10 milijuna eura za Avalu i za udio u Pinku. Zaposlenici Avale su do ponude Al Jazeere bili uvjereni da će njihov kupac biti CNE'', kaže neimenovani izvor ''Pressa''.

Interes Al Jazeere za Avalu potvrdila je i njezina ravnateljica Bojana Lekić, ali nije mogla govoriti o tome je li Mitrović postigao kakav dogovor.

Ukoliko dođe do te kupnje, novinari koji će raditi na srbijanskoj Al Jazeere će morati priznati da je Kosovo država, piše ''Press'', dodajući kako novinari iz Srbije koji se javljaju na audiciju katarske televizije u Sarajevu moraju odgovoriti na pitanje ''je li Kosovo država".

Ravnatelj balkanske Al Jazeere Goran Milić tom listu je rekao kako nije upoznat s planovima njegove medijske kuće da kupi dio beogradske televizije Avale, ali je potvrdio da novinarima u razgovoru za posao postavljaju pitanje u vezi sa statusom Kosova. To su, kako je rekao, pitanja koja komisija postavlja jer mora znati kako njihovi novinari razmišljaju.

''Mi polazimo od realnosti na ovom prostoru da jedan određeni broj država priznaje Kosovo, a određen broj ne priznanje. To je složena priča, koju mi sigurno nećemo prejudicirati. Upravo zato što smo svjesni realnosti i postavljamo takva pitanja, baš kao što postavljamo pitanje je li u Libiji na djelu borba za demokraciju ili rat za rušenje Gadafijeva režima'', objasnio je Milić. ''Imamo jasno utvrđene standarde, ovo će biti televizija u kojoj novinar ne komentira događaje već prenosi suhe vijesti i informacije, a događaje komentiraju priznati intelektualci i analitičari iz najmanje dva kuta gledanja", dodao je.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
2/1/11

prohujalo, 19.06.11. 09:35

kako je lijepo biti pametan i uspijesan
kako raspad bivse drzave nekome otvori mogucnosti da pokaze svoj talenat kao Mitrovic


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika