16.06.2011. / 17:11

Autor: Tanja Simić

Odabrano 100 polufinalista Top stipendije

O samoj akciji prorektorica Sveučilišta u Zadru Ana Proroković istaknula je da joj je svake godine vrlo teško sudjelovati u izabiru polufinalista, s obzirom na izvrsnost kandidata

Danijel Koletić iz Apriori komunikacija, Mladen Pejković, predsjednik Uprave VIP-neta, Goran Radman, dekan Vern-a, Antun Pintarić, dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružićka" iz Vukovara, Žarko Nožica iz Vijeća veleučilišta i visokih škola, Roko Andričević, prerektor Sveučilišta u Splitu, Dubravko Peričić, voditelj akcije Top stipendija za Top studente, 
Ana Proroković, prorektorica Sveučilišta u Zadru, Vesna Vrtiprah, prorektorica Sveučilišta u Dubrovniku i Nino Stojković sa Sveučilišta u RijeciDanijel Koletić iz Apriori komunikacija, Mladen Pejković, predsjednik Uprave VIP-neta, Goran Radman, dekan Vern-a, Antun Pintarić, dekan Veleučilišta "Lavoslav Ružićka" iz Vukovara, Žarko Nožica iz Vijeća veleučilišta i visokih škola, Roko Andričević, prerektor Sveučilišta u Splitu, Dubravko Peričić, voditelj akcije Top stipendija za Top studente, Ana Proroković, prorektorica Sveučilišta u Zadru, Vesna Vrtiprah, prorektorica Sveučilišta u Dubrovniku i Nino Stojković sa Sveučilišta u RijeciNakon što je u utorak povjerenstvo Zagrebačkog sveučilišta odabralo 51 studenta s tog sveučilišta koji će ući u širi izbor Top Stipendije za Top Studente za akademsku godinu 2011./ 2012., danas je Stipendijsko vijeće odabralo još 49 polufinalista sa ostalih hrvatskih sveučilišta, uključujući i veleučilišta i visoke škole. Time se finalizirao broj od 100 polufinalista ovogodišnje Top stipendije, čija će imena biti objavljena u idućem broju Nacionala 20. lipnja. Među polufinalistima će Stipendijska komisija, koju čine predstavnici svih tvrtki partnera, odabrati 27 dobitnika Top stipendije za Top Studente za predstojeću akademsku godinu, a svećana dodjela Top stipendija održat će se 6. srpnja u zagrebačkom hotelu Westin. Stipendijsko vijeće činili su prorektori svih hrvatskih sveučilišta osim Zagrebačkog te tri dekana visokih škola i veleučilišta, koji su birali samo one studente sa stručnih studija, odnosno veleučilišta i visokih škola. Stipendijsko vijeće primio je predsjednik Uprave VIP-neta Mladen Pejković u VIP-netovom zagrebačkom sjedištu, gdje se sjednica Vijeća i održala, te tom prilikom izjavio:

"VIP-net je kompanija koja je od samog početka partner ove akcije i sretni smo što smo danas ugostili ovo akademsko vijeće koje ima izuzetno veliku ulogu u konačnom odabiru Top stipendista. Iz perspektive VIP-neta, to je podrška ne samo znanju, nego i vrijednostima koje prestavlja sveučilišna zajednica i vrijednostima koje želimo da budu prepoznati u društvu. Vidjeli smo da smo kroz ovu akciju u proteklih 10 godina iznjedrili čitav niz talenata koji su već ostvarili zavidne karijere i nadamo se da će ova generacija donijeti još takvih kvalitetnih ljudi. Drago nam je što smo već toliko dugo dio projekta, lijepo je prepoznati prave stvari i ostati s njima dugo."

O samoj akciji prorektorica Sveučilišta u Zadru Ana Proroković istaknula je da joj je svake godine vrlo teško sudjelovati u izabiru polufinalista, s obzirom na izvrsnost kandidata. O samoj akciji kaže:

"Top stipendija svake godine izaziva sve veći i veći interes. To je toliko dobar projekt, da smo ove godine na Sveučilištu u Zadru čak i kopirali jedan dio metodologije kod dodjeljivanja rektorove nagrade, pri čemu smo počeli više vrednovati i druge aktivnosti studenata, a ne samo ocjene. Osim toga, ona toliko motivira studente, da i oni najbolji zbog nje postanu još bolji. Pritom im je definitivno važan i ekonomski aspekt, ali puno je vredniji poticaj i priznanje koje kroz ovu stipendiju dobiju."

S njom se slaže i prorektor Sveučilišta u Osijeku Drago Žagar:

"Jako je teško izabrati među tolikim izvrsnim studentima, koji svi zaslužuju stipendiju. Posao je težak i odgovoran i nastojimo biti objektivni koliko god je to moguće. Ova je akcija jedan trend, kontinuitet, koja je ostavila snažan pečat na sveučilišnu zajednicu ukidanjem poreza na stipendije. Osim toga, ona dodatno motivira studente i poručuje im da se ipak u našem društvu rad isplati, da vrijedi biti dobar i uspješan. Deset godina njezinog postojanja samo dokazuje i da tvrtke prepoznaju vrijednost kvalitete i uspješnosti studenata te da studenti sebe vide kao nekoga čije su znanje i vrijednosti tražene na tržištu rada."

Vezane vijesti

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

'Top stipendija' odgođena za sljedeću godinu

Obavještavamo vas da ove godine nećemo biti u mogućnosti organizirati našu tradicionalnu akciju „Top stipendija za top studente“. Razlozi za takvu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika