17.06.2011. / 13:56

Autor: Ivan Pandžić

Vučićević optužuje: Fižulići su me izigrali

Navodi i da mu Goranko i Biserka Fižulić odbijaju kao većinskom vlasniku predati računovodstvo tvrtke, radne knjižice zaposlenih, te da su novac koji Turbo Limač plaća za zakup objekata, zadržali unutar Magme, a ne platili zakupodavce

Autor:
Davor Višnjić/PIXSELLAutor: Davor Višnjić/PIXSELL"U ovom poslu sam izigran od strane supružnika Fižulić i čitava moja investicija je dovedena u pitanje" rekao je danas na tiskovnoj konferenciji u Zagrebu Slobodan Vučićević, vlasnik NCA Invest Grupe koja je za 18 milijuna eura kupiio većinski udjel u Magminoj tvrci Adria Design, inače ranijih vlasnika Goranka i Biserke Fižulić.

Magma je inače ranije obavijestila Zagrebačku burzu da NCA Grupa nije uplatila 6,6 milijuna eura do 31. svibnja kao što je ugovoreno. Vučićević pak kaže da ne duguje ništa jer je po sporazumu trebao uplatiti 6,1 milijuna eura za udjele u tvrtkama Magma International Beograd, Magma B Sarajevo i Kozmolina Beograd, ali samo kad Magma sanira dugovanja od 2,7 milijuna eura. "Oni to nisu učinili nego je napravila neadekvatnu dokapitalizaciju u kojoj su oprostili dug prema samima sebi, dok je dug prema dobavljačima i bankama ostao. Zbog toga nemamo nikakve obveze" objasnio je Vučićević.

Najveće srpsko ulaganje u preuzimanje hrvatskih tvrtki tako se pretvorilo u još jedan skandal. Vučićević je kao argument za prijevaru izajavio da je Magma unatoč ugovornoj obvezi zabrane korištenja branda Turbo Limač koji je u vlasništvu Adria Designa, nastavila koristiti brand i tako napravila štetu u višemilijunskom iznosu. Zbog toga je već pokrenuo postupke pred sudovima u Hrvatskoj i Arbitražnom sudu u Parizu. Vučićeviću nije jasno i kako i na osnovu čega Magma blokirala račun Adria designa s ovrhom od tri miijuna kuna. "Netko iz Magme je pečatom nepoznatog opunomoćenika ovjerio Magmine fakture bez znanja Adria Designa" kaže Vučićević.

Navodi i da mu Goranko i Biserka Fižulić odbijaju kao većinskom vlasniku predati računovodstvo tvrtke, radne knjižice zaposlenih, te da su novac koji Turbo Limač plaća za zakup objekata, zadržali unutar Magme, a ne platili zakupodavce.

Vičoćević ističe da je ozbiljni partner koji je uložio u Adria Design 18 milijuna eura, što je višestruko više od iznosa koji je konkurant iz Poljske htio dati za sve Magmine trgovine igračkama. "Zbog opstrukcije Goranka Fižulića spriječen sam da kao većinski vlasnik vodim tvrtku, pa sam prvi puta u karijeri suočen s blokiranim računom, polupraznim dućanom i propadanjem neke svoje tvrtke. Ali od zaštite svojih prava i pretvaranja Adria Designa u uspješnu tvrtku neću odustati" zaključio je Vučićević.

Vezane vijesti

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Tvrtka na izdisaju, a šef glumi velikog morskog vuka

Ako se ne dogodi čudo - a čuda su u biznisu rijetka - u iduća dva tjedna napokon bi trebao biti otvoren stečaj Magme. Uvod u konačni čin propasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika