17.06.2011. / 14:01

Autor: Nacional.hr

Kosor s Puljićem i Komaricom: Pomagati Hrvatima u BiH naša je Ustavna obveza

Kardinal Puljić i biskup Komarica pozvali su predsjednicu Vlade da posjeti Bosnu i Hercegovinu te da otvori 8. gospodarski forum u organizaciji Caritasa i Udruge Hrvata „Prsten"

Premijerka Kosor s izaslanstvom iz BiHPremijerka Kosor s izaslanstvom iz BiHPredsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom vrhbosanskim, i banjolučkim biskupom Franjom Komaricom, priopćeno je iz Vlade.

Kardinal Puljić i biskup Komarica zahvalili su predsjednici Vlade na izradi Strategije o odnosima Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske i istaknuli potrebu što skorijeg donošenja zakona koji će provesti mjere iz Strategije. To će, kako su kazali, donijeti novi prostor za bolju suradnju, posebno na gospodarskom planu. Hrvati u BiH u iznimno su teškoj situaciji, bez infrastrukture, bez radnih mjesta, a nerijetko i bez temeljnih ljudskih prava, što je osnova za ravnopravnost u BiH.

Pomagati Hrvatima u Bosni i Hercegovini naša je Ustavna obveza, rekla je predsjednica Vlade i dodala da će završetkom svojih pregovora za ulazak u Europsku uniju Hrvatska dobiti novu poziciju u odnosu na BiH, što će se pozitivno odraziti na potporu Hrvatima u toj zemlji. Predsjednica Vlade Jadranka Kosor istaknula je i kako je spomenuti Zakon o odnosima RH s Hrvatima izvan RH u izradi te da će do kraja ljetnog zasjedanja ući u saborsku proceduru.

Kardinal Puljić i biskup Komarica pozvali su predsjednicu Vlade da posjeti Bosnu i Hercegovinu te da otvori 8. gospodarski forum u organizaciji Caritasa i Udruge Hrvata „Prsten".

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
26/1/08

Rampa, 17.06.11. 23:41

Hrvatima BiH treba pomagati Srpkinja!
Koji crni humor!

Samo se vi preostali Hrvati iz Bosne ne dajte "pomagati" kao što je HDZ '92-e god. "pomogao" Hrvate Bosanske Posavine, pa ih se danas tamo od velike predratne većine stanovništva (250.000 prognanih Hrvata) danas može prebrojati na prste ruke !!

A sve od silne HDZ pomoći!!!

Jadan ti je onaj Hrvat iz BiH kojem HDZ pomaže, a dotični ne potiče iz Z.Hercegovine!!

Takvog niti Papa spasiti ne može!!


registracija
2/1/11

prohujalo, 19.06.11. 09:22

pomagati Hrvate iz BiH.....
a pomoci se nemoze ni Hrvatima u Hrvatskoj
bas je to crni humor


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika