17.06.2011. / 16:38

Autor: Totalsport

ATP Hertogenbosch: Dodig pored Baghdatisa u finale

U finalu turnira na nizozenskoj travi igrat će protiv Rusa Dmitrija Tursunova, koji je u polufinalu nadigrao Belgijca Xaviera Malissea

Ivan DodigIvan DodigSvoj drugi nastup u finalu jednoga ATP-ova turnira u petak je izborio hrvatski tenisač Ivan Dodig. Pobijedio je u polufinalnom srazu turnira u Hertogenboschu Marcosa Baghdatisa u njihovu prvome međusobnom ogledu 7-6(4), 6-1.

Cipranin, drugi nositelj turnira nakon što je u njega ušao s pozivnicom organizatora, nije uspio izdržati dvostruki program. Nakon što je prijepodne u posljednjem dvoboju četvrtfinala deklasirao Nijemca Denisa Gremelmayra 6-1, 6-0, išlo mu je dobro i u prvom setu protiv Dodiga. Breaknuo je Hrvata, inače četvrtog nositelja turnira koji se igra na travnatoj podlozi, u najnezgodnijem trenutku meča, 11. gemu prvog seta, i to nakon što je Ivan imao 40-15 na svom servis-gemu.

Međugorac je, međutim, ekspresno uzvratio vrativši rezultat u ravnotežu i potom slavio u tie-breaku 7-4. Tu je Baghdatis sasvim pao. Dodig mu je tijekom drugog seta oduzeo čak tri servis-gema, poveo 4-0 i završio posao 6-1 pobjedom.

Ovog tjedna najboljeplasiran u karijeri, na 42. mjestu ATP ljestvice, Dodig će sasvim sigurno dodatno napredovati idućeg ponedjeljka.

Došao je 26-godišnji hrvatski reprezentativac do drugog finala na ATP-ovu Touru ove sezone, kao i uopće. Slavio je prethodno u Zagrebu.

U finalu turnira na nizozenskoj travi igrat će protiv Rusa Dmitrija Tursunova, koji je u polufinalu nadigrao Belgijca Xaviera Malissea. Protiv Rusa, 70. na ATP ljestvici, dosad nije igrao.

ATP Hertogenbosch, polufinale:

Dodig (4) - Baghdatis (2) 7-6(4), 6-1

Tursunov - Malisse (3) 6-3, 7-6(1)

Vezane vijesti

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

ATP Hertogenbosch: Pobjeda karijere Mate Pavića

Mladi hrvatski tenisač Mate Pavić u svom je drugom nastupu u glavnom ždrijebu jednog ATP turnira, na travnatoj podlozi u nizozemskom Hertogensboschu,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika