17.06.2011. / 17:09

Autor: Hina

Slovenski parlament odobrio zatvaranje pregovora s Hrvatskom

Odbor za europske poslove slovenskog parlamenta u petak je podržao zatvaranje zadnjih četiriju poglavlja u pregovorima Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji, izjavila je nakon sjednice odbora njegova predsjednica Darja Lavtižar Bebler.

Zmago JelinčičZmago JelinčičOdbor za europske poslove slovenskog parlamenta u petak je podržao zatvaranje zadnjih četiriju poglavlja u pregovorima Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji, izjavila je nakon sjednice odbora njegova predsjednica Darja Lavtižar Bebler.

Zatvaranje poglavlja prije toga podržali su i drugi matični odbori. Time je potvrđeno da Slovenija više nema rezervi u pogledu zaključivanja pristupnog procesa s Hrvatskom, te da slovenska vlada na idućoj pristupnoj konferenciji može izreći suglasnost s drugim članicama Unije da se pregovori s Hrvatskom zaključe.

Slovenska tiskovna agencija javila je da je protiv toga da Hrvatska zaključi pristupne pregovore s Europskom unijom bio jedino predsjednik Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič, s ocjenom da Hrvatska nije ispunila uvjete za zatvaranje poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
17/6/10

jjkeizerin, 18.06.11. 15:38

Kako ga nije sram da mu mediji prikazuju ovako ruzne fotografije? Kada ljudi s ovako odbojnom ''aurom'' rade jos posao gdje se dolazi u kontakt sa puno ljudi, mozemo samo misliti koliko se ''otrova'' prelijeva prema drugim ljudima. Zbog cega, tko ima bilo kakve dobrobiti od takvog neceg?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika