17.06.2011. / 18:14

Autor: Hina

Hodorkovski stigao u novi zatvor

Mihail Hodorkovski, nekadašnji šef naftne kompanije Jukosa, osuđen za pronevjeru i utaju poreza, stigao je u zatvorsku koloniju broj sedam, u blizini grada Segeža u pokrajini Kareliji na sjeverozapadu zemlje, priopćio je u petak izvor iz zatvorskoga sustava.

Mihail HodorkovskiMihail HodorkovskiMihail Hodorkovski, nekadašnji šef naftne kompanije Jukosa, osuđen za pronevjeru i utaju poreza, stigao je u zatvorsku koloniju broj sedam, u blizini grada Segeža u pokrajini Kareliji na sjeverozapadu zemlje, priopćio je u petak izvor iz zatvorskoga sustava.

Hodorkovski se vratio u zatvor nakon žalbe i drugoga suđenja u Moskvi.

Prvo je u prosincu 2010. dobio na sudu u Moskvi osam godina zatvora, a ta je presuda poslije smanjena za jednu godinu. Na novom je suđenju dobio još šest pa će na slobodu 2016.

Prvi dio prve presude odslužio je u dalekoj regiji Čiti, blizu Kine i Mongolije, šest tisuća kilometara od Moskve.

Njegov poslovni partner Lebedev služi 13 godina zatvora za pronevjeru i pranje novca, a stigao je u kažnjeničku koloniju 14 u Arhangelsku na sjeverozapadu Rusije, objavio je izvor iz zatvorskoga sustava.

"Lebedev je stigao u regiju Arhangelska. Još nema informacija hoće li ovdje služiti kaznu ili će biti poslan u neku drugu regiju", rekao je taj izvor.

Regionalne zatvorske vlasti nisu htjele komentirati taj podatak, javlja agencija RIA-Novosti.

Lebedev je prvi dio prve kazne odslužio na sjeverozapadu Sibira.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

registracija
12/1/11

siziff, 17.06.11. 19:14

Može biti presretan ako izađe van sa glavom.

Jer Putin malim pomakom prsta .........

Gdje ste rusoljubci i nostalgičari?
Žalite za vremenima kada ste isto mogli radit širom komunjarskoga svijeta,....... od Juge pa okolo kugle zamaljske do Rumunjske
To su bila vremena!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika