Objavljeno u Nacionalu br. 814, 2011-06-20

Autor: Ivan Pandžić

Problematična sigurnost: Tko ruši krov na zagrebačkoj Areni?

Najnoviji sukobi rezultat su dugova koji nisu podmireni ni dvije i pol godine nakon izgradnje sportske dvorane

ARENA ZAGREB možda će ostati bez garancije za krov do 2018. godineARENA ZAGREB možda će ostati bez garancije za krov do 2018. godineIngra je prošlog tjedna napokon započela radove na pregledu i popravku čeličnih sajli koje drže krov dvorane Arena Zagreb. Međutim, izvođač koji je postavio sajle tvrdi da je Ingra zbog uvođenja novog izvođača, koji sad obavlja radove, izgubila njihovo jamstvo za kvalitetu radova na krovu, koje je trebalo vrijediti do 2018. U Ingri tvrde suprotno, a najnoviji sukobi rezultat su dugova koji nisu podmireni ni dvije i pol godine nakon izgradnje sportske dvorane. Tvrtka BBR Adria postavljala je sajle kao podizvođač tvrtke Enikon.

Enikon je od BBR-a u ožujku tražio dotezanje osam kabela na krovu, ali BBR nije to htio učiniti dok im se ne podmire dugovanja. U BBR-u tvrde da im je Ingra ostala dužna oko 300 tisuća eura, a još 300 tisuća kuna duguje im Enikon. Zbog nepodmirenja duga pokrenuli su i stečaj Enikona. Prošlog tjedna radove na krovu počela je obavljati njemačka tvrtka Pfeiffer.

"BBR Adria nije pozvana da sudjeluje u radovima ili im asistira. Zato se ne može govoriti o bilo kakvom našem daljnjem jamstvu kvalitete radova prednapinjanja kabela krovišta Arene", napisao je Želimir Bodiroga, direktor BBR Adrije. Iz Ingre su odgovorili da BBR Adria nije sudjelovala u izgradnji krovne konstrukcije, da je jamstvo za krov dala tvrtka Enikon, pa stoga ono još uvijek vrijedi, a da s BBR Adrijom nemaju nikakav poslovni odnos. U Ingri tvrde da se ne radi nikakav remont na krovu jer svi elementi krovne konstrukcije odgovaraju veličinama određenima glavnim projektom, te da se trenutačno radi na pregledu nosivih sajli koji za svrhu ima "balansiranje i ujednačavanje sila".

Ipak, budući da je BBR pokrenuo stečaj Enikona, nameće se pitanje kako će, u slučaju da ta tvrtka uistinu ode u stečaj, moći jamčiti sigurnost krovne konstrukcije.

Vezane vijesti

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

2Cellos pripremaju bogati koncert u Areni Zagreb

Svjetski poznati violončelistički dvojac, 2Cellos, održati će koncert u Areni Zagreb 12. lipnja. Uz podršku Zagrebačke filharmonije dvojac će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika