20.06.2011. / 10:53

Autor: Hina , Nacional.hr

Medvedev želi novi mandat, ali ne protiv Putina

"Smatram da je bilo koji čelnik koji zauzima funkcije poput predsjedničke jednostavno obavezan imati želju kandidirati se ponovo. No, to je nešto posve drugo od donošenja takve odluke", kazao je on Financial Timesu

ArhivaArhivaRuski predsjednik Dmitrij Medvedev priželjkuje novi mandat, ali ne u utrci protiv premijera Vladimira Putina, rekao je aktualni ruski šef države u razgovoru za britanski dnevnik Financial Times.

"Smatram da je bilo koji čelnik koji zauzima funkcije poput predsjedničke jednostavno obavezan imati želju kandidirati se ponovo. No, to je nešto posve drugo od donošenja takve odluke", kazao je on Financial Timesu.

"Odluka se razlikuje od želje", dodao je Medvedev i obećao da će svoj izbor objaviti "vrlo brzo".

Ruski predsjednik naglasio je da ne želi na izborima biti suparnik Putinu, svojem prethodniku i aktualnom premijeru. "Vladimir Putin, moj kolega i stari prijatelj, i ja predstavljamo u cjelini jednu te istu političku snagu", kazao je on.

"U tom kontekstu suparništvo među nama bilo bi loše za misije i ciljeve koje smo si postavili zadnjih godina. To, stoga, ne bi bio najbolji scenarij za našu zemlju", zaključio je Medvedev.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 21.06.11. 03:57

Zna se tko je gazda.
....................................
A treba i disat u jutro


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika