20.06.2011. / 11:15

Autor: Totalsport

Europsko U21 prvenstvo: Španjolska i Češka u polufinalu

Engleska je protiv Čeha imala vodstvo 1-0 golom glavom Dannyja Welbecka iz 76. minute i činilo se da će se sastav pod trenerskom palicom Stuarta Pearcea plasirati u poluzavršnicu, no Česi rade preokret u samoj završnici i golovima Jana Charmoste iz 89. i Tomaša Pekharta iz čevrte minute sudačke nadoknade dolaze do pobjede

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaPoznati su svi polufinalisti Europskog U21 nogometnog prvenstva u Danskoj. Posljednji su plasman među najbolje četiri mlade reprezentacije Starog kontinenta izborile Španjolska i Češka.

U posljednjem, trećem kolu skupine B Španjolska je s 3-0 savladala Ukrajinu u Herningu dvama golovima Juana Mate i jednim Adriana, dok je Engleska iznenađujuće u samoj završnici u Viborgu izgubila od Češke s 2-1.

Zanimljivo je spomenuti da je utakmicu u Herningu sudio hrvatski arbitar Marijo Strahonja, koji je u 71. minuti Denysu Garmashu pokazao drugi žuti karton u samo pet minuta i tako ostavio Ukrajinu s igračem manje. Inače, Jehven Konopljanka je u 75. minuti propustio realizirati jedanaesterac za Ukrajinu, ali bio bi to tek počasni gol za sastav Pavla Jakovenka budući je u tim trenucima Španjolska vodila s tri gola razlike.

Engleska je protiv Čeha imala vodstvo 1-0 golom glavom Dannyja Welbecka iz 76. minute i činilo se da će se sastav pod trenerskom palicom Stuarta Pearcea plasirati u poluzavršnicu, no Česi rade preokret u samoj završnici i golovima Jana Charmoste iz 89. i Tomaša Pekharta iz čevrte minute sudačke nadoknade dolaze do pobjede. Inače, Česima je za plasman dalje bio dovoljan i remi.

U polufinalu će Španjolska odmjeriti snage protiv drugoplasiranog sastava skupine A, Bjelorusije, dok će se Švicarci suprotstaviti Česima. Oba polufinalna susreta na rasporedu su u srijedu 22. lipnja.

Europsko U21 prvenstvo, skupina B, 3. kolo:

Engleska - Češka 1-2 (Welbeck 76 / Chramosta 89, Pekhart 90+4)

Ukrajina - Španjolska 0-3 (Mata 10, 72-11m, Adrian 27)

Redoslijed: 1. Španjolska 7, 2. Češka 6, 3. Engleska 2, 4. Ukrajina 1

Polufinalni parovi:

Švicarska - Češka

Španjolska - Bjelorusija

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika