21.06.2011. / 18:06

Autor: Hina

Golemović nepravomoćno osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora

Dražen Golemović i još osam osoba danas su nepravomoćno proglašeni krivima za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminala, a prvooptuženiku Golemoviću izrečena je jedinstvena zatvorska kazna od godine i deset mjeseci na Županijskom sudu u Rijeci na suđenju u "slučaju Ipsilon".

Dražen GolemovićDražen GolemovićDražen Golemović i još osam osoba danas su nepravomoćno proglašeni krivima za počinjenje više kaznenih djela gospodarskog kriminala, a prvooptuženiku Golemoviću izrečena je jedinstvena zatvorska kazna od godine i deset mjeseci na Županijskom sudu u Rijeci na suđenju u "slučaju Ipsilon".

Policijski službenik Nedjeljko Mijošek osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od godine i tri mjeseca, a policijska službenica Sonja Štević-Mijošek na pet mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana.

Policajac Željko Muller osuđen je na šest mjeseci, carinik Silvano Legović na sedam, a policajci Ante Bralić i Ivica Šoštarić svaki na pet mjeseci zatvora.

Bivša pazinska državna odvjetnica Davorka Smoković osuđena je na devet, a poreznik Elvis Drandić na šest mjeseci zatvora.

U tzv. slučaju Ipsilon, njih devetero osuđeno je za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti, protuzakonito posredovanje te primanje i davanje mita.

Sudac Saša Cvijetić naveo je u obrazloženju presude da su osuđenici sudjelovali u nezakonitim radnjama pribavljanja podataka koji se ne mogu legalno pribaviti.

Golemoviću je danas ukinut pritvor, s obrazloženjem da je došao na suđenje i da nije osuđivan pa će vrijeme do izdržavanja kazne provesti na slobodi. Određena mu je obveza da se javlja policiji u Poreču svakih 14 dana, a u zatvorsku kaznu bit će mu uračunano vrijeme u pritvoru - od svibnja do listopada 2009. te od početka svibnja ove godine do danas.

Policijskim i carinskim službenicima određena je sigurnosna mjera zabrane jednogodišnjeg obavljanja službene dužnosti, a bivšoj državnoj odvjetnici zabranjeno je obavljanje službene dužnosti pet godina.

Nakon suđenja zamjenica ravnatelja USKOK-a Sajonara Čulina novinarima je najavila žalbu na presudu.

Optužnica u "slučaju Ipsilon" podignuta je u listopadu 2009., glavna rasprava počela je 9. svibnja ove godine, kad se odbjegli Golemović predao hrvatskim vlastima, a završila 16. lipnja.

Golemović i još petero u početku suđenja priznali su krivnju, a troje - Silvano Legović, Željko Muller i Davorka Smoković - izjasnili su se da se ne osjećaju krivima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
12/12/10

Klarens, 21.06.11. 21:18

Godinica ?????
A koja je shteta uchinjena
Ni
BEKNUT ?????
A kak onda
ZNAT ??????????????
Koliko nas ostale
Mozhe inspirirat
TAKAV
Pravni sustav !!!!
BROJKE NE LAZHU !!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika