22.06.2011. / 09:45

Autor: Hina

Istraga hakera dovela do uhićenja mladića u Britaniji

Britanska policija koja zajedno s američkim FBI-jem istražuje niz hakerskih napada na međunarodne kompanije objavila je u utorak da je na jugu Engleske uhitila 19-godišnjeg mladića.

Mladić je uhićen u BritanijiMladić je uhićen u BritanijiBritanska policija koja zajedno s američkim FBI-jem istražuje niz hakerskih napada na međunarodne kompanije objavila je u utorak da je na jugu Engleske uhitila 19-godišnjeg mladića.

Londonska je policija priopćila da je pod sumnjom da je zlorabio računalo i računalne podatke uhićen tinejdžer u gradu Wiksfordu u grofoviji Essexu.

"Uhićenje je rezultat istrage upada u mreže i DDoS napada na veći broj međunarodnih tvrtka i obavještajnih služba, a vjeruje se da je to djelo iste hakerske skupine", kaže se u priopćenju.

Forenzičari sada istražuju "veliku količinu materijala" koji je policija uzela u pretrazi kuće u kojoj je mladić uhićlen. Tinejdžer je u policijskoj postaji u središtu Londona, dodaje se u priopćenju.

Hakeri su u zadnjih nekoliko tjedana izveli niz napada na međunarodne kompanije i organizacije, među ostalima na Međunarodni monetarni fond, Lockheed martin, Citigroup i Google.

Labavo organizirana hakerska skupina Lulz Security priznala je da je upala na internetske stranice Sonyja i američkog Public Broadcasting Servicea te Fox.coma.

Vezane vijesti

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Međunarodni monetarni fond dolazi u Hrvatsku

Zvati Međunarodni monetarni fond ili ne, pitanje je koje se opet aktualizira u stručnoj javnosti. Do danas od početka krize svakih nekoliko mjeseci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika