29.10.2002. / 00:00

Autor: Sandra Milković

VUKOVAR

ODANA POČAST ŽRTVAMA S OVČARE

ODANA POČAST ŽRTVAMA S OVČARE

Nekoliko stotina Vukovaraca danas je odalo počast žrtvama ubijenima na Ovčari. U spomen na njihovu žrtvu vijence podno spomen-obilježja položila su izaslanstva Ministarstva hrvatskoh branitelja Vukovarsko- srijemske županije, Grada Vukovara i stradalničkih udruga.
Nakon što je 18. studenoga 1991. ušao u Vukovar srpski agresor je dva dana poslije, 20. studenoga, izveo iz vukovarske bolnice 261 ranjenoga branitelja i civila, od kojih je njih 200 mučki ubijeno na Ovčari, dok se preostale osobe, odvedene toga dana iz bolnice, još uvijek nalaze na popisu zatočenih i nestalih osoba.
Odavanjem počasti žrtvama s Ovčare u Vukovaru je završilo obilježavanje deset godina od sloma obrane grada. U znak sjećanja na vukovarsku tragediju u kojoj je, prema procjenama, poginulo od 1700 i 3000 branitelja i civila, 22.000 Vukovaraca prognano, a 7000 ih prošlo kroz koncentracijske logore, dok se na popisu nestalih nalazi još 760 Vukovaraca, Hrvatski sabor 18. studenoga, dan sloma vukovarske obrane, proglasio je “Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.”

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika